Αναστέλλεται η προσευχή της Παρασκευής σε όλα τεμένη της Αιγύπτου

Αναστέλλεται η προσευχή της Παρασκευής σε όλα τεμένη της Αιγύπτου

Την έγκρισή του για την αναστολή των προσευχών της Παρασκευής στα μουσουλμανικά τεμένη, για να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού, έδωσε σήμερα το Ελ Άζχαρ του Καΐρου, από τα μεγαλύτερα μουσουλμανικά θρησκευτικά κέντρα σε όλον τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Συμβούλιο των Διδασκάλων του Ελ Άζχαρ γνωμοδότησε ότι «επιτρέπεται από το νόμο της Σαρία η αναστολή των μαζικών προσευχών, συμπεριλαμβανομένης της προσευχής της Παρασκευής, για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού».

«Λόγω της ταχείας εξάπλωσης του ιού, της θνησιμότητάς του και της έλλειψης θεραπείας, οι μουσουλμάνοι απαλλάσσονται από την προσευχή της Παρασκευής ή από μαζικές προσευχές στα τεμένη», ανέφερε σε δήλωσή του το Ανώτατο Συμβούλιο του Ελ Άζχαρ.

Έτσι, όπως παράλληλα επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το Ανώτατο όργανο του Ελ Άζχαρ δίνει πλέον το «πράσινο φως» στο κράτος να μετατρέψει σε νόμο την αναστολή αυτή για όσο καιρό χρειαστεί.

«Το Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι επιτρέπεται στο κράτος να νομοθετεί για την προσωρινή αναστολή των προσευχών της Παρασκευής, στην περίπτωση που διαπιστώνει ότι τέτοιες συγκεντρώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διάδοση αυτού του επικίνδυνου ιού», ανέφερε.

Και το μουσουλμανικό θρησκευτικό ίδρυμα προσθέτει ότι η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι οι μολυσμένοι άνθρωποι ενδέχεται να μην παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα του ιού και έτσι να είναι πιθανό να τον εξαπλώσουν παντού, αναφέρει η «Αλ Αχράμ».

Τέλος, το Ανώτατο Συμβούλιο του Ελ Άζχαρ κάλεσε τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς που πάσχουν από άλλα προβλήματα υγείας να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού και να παραμένουν στο σπίτι τους τηρώντας όλα όσα ορίζουν οι ειδικοί.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ανασταλεί όλες οι άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις στους μουσουλμάνους της Αιγύπτου καθώς και η λειτουργία των μουσουλμανικών σχολών της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter