Αναστέλλονται οι λειτουργίες με κυβερνητική απόφαση - Ανοιχτές εκκλησίες μόνο για ατομική προσευχή

Φωτογραφία αρχείου.

Η κυβέρνηση, λίγη ώρα μετά τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, εξαιρώντας την περίπτωση ατομικής προσευχής.

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω social media.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας*, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020».

Νωρίτερα, η Ιερά Σύνοδος είχε ανακοινώσει τις αποφάσεις της σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.