Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές προς την Ιταλία - δέκα σχολεία είναι ήδη εκεί

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την ώρα από το υπουργείο Παιδείας, 10 σχολεία βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία, 2 σχολεία στο Μιλάνο και 8 στην Κεντρική και Νότια Ιταλία. «Έχουμε ήδη ειδοποιήσει να μην αναχωρήσουν τα σχολεία που θα αναχωρούσαν για Ιταλία τις επόμενες ημέρες», επισημαίνει το Υπουργείο.

"Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο", αναφέρει το υπουργείο Παιδείας. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.