Αναστέλλονται όλες οι πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

Την αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων (Παγκρήτιο Στάδιο, Δημοτικό Κολυμβητήριο, Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου - Δύο Αοράκια, Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Πατελών) από τις 12 έως και τις 25 Μαρτίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου, λαμβάνοντας υπόψην του τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων και σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ηρακλείου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κοροναϊό.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι προπονήσεις της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ και της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου του Εργοτέλη, καθώς επίσης και οι αθλητές ατομικών αθλημάτων στίβου (με τους προπονητές τους) που έχουν ευρωπαϊκή ή διεθνή διάκριση (με βεβαίωση της ομοσπονδίας ή της τοπικής επιτροπής).

Επιπλέον, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια, το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ηρακλείου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κοροναϊό, με βάση και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, αποφάσισε:

- Την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών λειτουργιών του Δήμου Ηρακλείου, από τις 11 έως και τις 25 Μαρτίου (Κοινωνικό Φροντιστήριο, ΚΔΑΠ, Δημοτικό Ωδείο, Σεμινάρια στο Δημοσκόπιο, Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, Σεμινάρια Υπολογιστών για Ανέργους, Μαθήματα Φιλαρμονικής).

- Την αναστολή λειτουργίας για το ίδιο χρονικό διάστημα όλων των αθλητικών χώρων στα σχολικά συγκροτήματα.

- Την αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου μέχρι τις 30 Απριλίου. Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα παραμείνει ανοιχτή ως επισκέψιμος χώρος.

- Την καθημερινή παρουσία γιατρού στον πρώτο όροφο, στην Λότζια, προκειμένου να παρέχει στους εργαζομένους οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που μπορούν να λαμβάνουν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.