Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι Λιμενεργάτες-Ζητούν την έναρξη διαπραγματεύσεων

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι Λιμενεργάτες-Ζητούν την έναρξη διαπραγματεύσεων

Αναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, με ανοιχτή ημερομηνία, οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας το μεσημέρι στη γενική συνέλευση των εργαζομένων είπε ότι τη Δευτέρα θα αποσταλεί εξώδικο προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το αίτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Προσέθεσε επίσης ότι στην περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από πλευρά της COSCO δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάνε οι εργαζόμενοι σε σύγκρουση. «Ό,τι έχει συμφωνηθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Πάμε να συνεχίσουμε πιο οργανωμένα πιο μαζικά τον αγώνα μας», τόνισε.

Σημειώνεται ότι χθες από το βήμα του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, ο Δημήτρης Λινάρδος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις, σημείωσε ότι κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων της COSCO η εργοδοσία έστειλε δεσμευτικό κείμενο στο υπ. Εργασίας.

«Είναι μια πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε»  δήλωσε η ΕΝΕΔΕΠ.

Αναλυτικά όσα η COSCO αναγκάστηκε να δεχτεί :

-5άρες πόστες,

-κατάργηση των κόντρα βαρδιών και

-δημιουργία επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Υποχώρησε η COSCO- Ποια αιτήματα έγιναν δεκτά

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter