Αναστολές Δεκεμβρίου: Έως 12 Ιανουαρίου οι πληρωμές

Αναστολές Δεκεμβρίου: Έως 12 Ιανουαρίου οι πληρωμές

Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι το επίδομα των 534 ευρώ για τις αναστολές Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις και στη συνέχεια να διεξαχθεί ο απαιτούμενος έλεγχος και να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών. 

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε μέρα αναστολής ο εργαζόμενος δικαιούται 17,8 ευρώ. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενουςπου τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο θα πληρωθεί μέσα στις 10 με 12 ημέρες του Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα.

Οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ. Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter