Αναστολή Ιστιοπλοϊκών Αγώνων στο Σαρωνικό λόγω ρύπανσης

Αναστολή Ιστιοπλοϊκών Αγώνων στο Σαρωνικό λόγω ρύπανσης

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προχώρησε σε αναστολή όλων των αγώνων «τριγώνου και Ανοικτής Θαλάσσης» μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, μετά την εκτεταμένη ρύπανση του Σαρωνικού από τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ

Με την ίδια ανακοίνωση η Ομοσπονδία ζητά από τα μέλη της να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη συλλογή και απομάκρυνση των ρύπων.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση

Αναστολή διεξαγωγής Αγώνων Τριγώνου και Ανοικτής Θαλάσσης στο Σαρωνικό

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος επικοινώνησε σήμερα με το Γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και ζήτησε εκ μέρους του Δ.Σ. και των Ναυτικών Ομίλων Μελών της περιοχής του Σαρωνικού να ενημερωθεί επισήμως για το μέγεθος της ρύπανσης των υδάτων, γεγονός που επηρεάζει δραματικά την ιστιοπλοϊκή ζωή και δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία αποτελεί την καρδιά της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας. Εκ μέρους του Υπουργού η Διευθύντρια του Γραφείου του κα Δάφνη Μπατσάρα τον ενημέρωσε ότι εστίες πετρελαιοκηλίδας έχουν φτάσει μέχρι το Καβούρι, ότι δεν γνωρίζει ακόμη ποια θα είναι η εξέλιξη και τι χρόνος θα απαιτηθεί για την απορρύπανση και ότι τουλάχιστον για το επόμενο εικοσαήμερο θα πρέπει να ματαιωθεί οποιαδήποτε ιστιοπλοϊκή δραστηριότητα στην περιοχή.

Μετά τις εξελίξεις αυτές η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αναστέλλει τη διεξαγωγή όλων των αγώνων τριγώνου και Ανοικτής Θαλάσσης στη συγκεκριμένη περιοχή που περιλαμβάνονται στο επίσημο Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας μέχρι 2 Οκτωβρίου, οπότε θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση. Η ΕΙΟ καλεί τους Ομίλους, μέλη, ιστιοπλόους , προπονητές και όλους τους φίλους του αθλήματός μας που εκ της φύσεώς του βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος ,να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη συλλογή και την απομάκρυνση των ρύπων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter