Αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου – Σε ισχύ ο «κόκκινος συναγερμός» στην Ιρλανδία

Αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου – Σε ισχύ ο «κόκκινος συναγερμός» στην Ιρλανδία

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις αρχής γενομένης από τις 18.00 ώρα Ελλάδας και «πιθανόν» έως το Σάββατο εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και του παγετού που έχουν προκαλέσει “κόκκινο συναγερμό” στην Ιρλανδία, όπως έγινε γνωστό σε ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε στον ιστότοπό του.

Λίγο νωρίτερα η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Aer Lingus ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεων από τις 17.00 ώρα Ελλάδας. Την απόφαση αυτή ακολούθησαν όλες οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, ενώ η Ryanair αναστέλλει τις πτήσεις της από τις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Δεδομένων των κακών μετεωρολογικών συνθηκών που αναμένεται να διαρκέσουν έως την Παρασκευή, εξαιτίας της καταιγίδας Έμμα και του κύματος ψύχους, το αεροδρόμιο του Δουβλίνου εκτιμά ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα «ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγιά τους το Σάββατο το πρωί».

Το αεροδρόμιο του Κορκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, έκλεισε από χθες το βράδυ.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει επίσης στα δρομολόγια των λεωφορείων, των σιδηροδρόμων και των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το Χρηματιστήριο του Δουβλίνου ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό σήμερα το απόγευμα και την Παρασκευή εξαιτίας των «ακραίων μετεωρολογικών συνθηκών». Θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα.

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, από σήμερα το απόγευμα στις 18.00 ώρα Ελλάδας έως την Παρασκευή στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει από την Τετάρτη την Ιρλανδία συνοδευόμενο από θυελλώδεις ανέμους η ταχύτητα των οποίων φθάνει τα 100 χλμ/ ώρα και τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις από το 1982.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter