Αναστολή του «αναβολόσημου» ζητούν οι δικηγόροι

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ζητεί την αναστολή εφαρμογής του «αναβολόσημου» λόγω πρακτικών δυσχερειών που έχουν προκύψει.

Συγκεκριμένα, με την επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, ζητείται η αναστολή του μέτρου της καταβολής παραβόλων του Ν. 4446/2016, για την αναβολή των υποθέσεων στα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια.

Η αναβολή εφαρμογής του «αναβολόσημου», ζητείται «μέχρι την οριστική ρύθμιση των πρακτικών δυσχερειών, προκειμένου να αποφευχθεί η δεδομένη σύγχυση που θα προκληθεί και ο προφανής κίνδυνος να απολεσθούν σημαντικά δικονομικά δικαιώματα των διαδίκων».

Η εν λόγω επιστολή καταλήγει:

«Ως εκ τούτου, προκειμένου να αποφευχθεί η δεδομένη σύγχυση που θα προκληθεί με την εφαρμογή του μέτρου, με προφανή κίνδυνο να απολεσθούν σημαντικά δικονομικά δικαιώματα των διαδίκων, ζητούμε την αναστολή του μέτρου μέχρι την οριστική ρύθμιση όλων των πρακτικών δυσχερειών».

Η εφαρμογή του αναβολόσημου ξεκίνησε, για πρώτη φορά, από σήμερα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος είχε εκφράζει την αντίθεση της στην επιβολή του «αναβολόσημου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.