Ανασχηματισμός: Αυστριακές αιχμές για τις ακροδεξιές καταβολές Βορίδη και τα αντιμεταναστευτικά σχόλια της Βούλτεψη

Ανασχηματισμός: Αυστριακές αιχμές για τις ακροδεξιές καταβολές Βορίδη και τα αντιμεταναστευτικά σχόλια της Βούλτεψη

Με διόλου κολακευτικά σχόλια υποδέχεται η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, στην ηλεκτρονική της έκδοση, στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ξεχωριστή αναφορά στις ακροδεξιές καταβολές του Μάκη Βορίδη αλλά και τις αντιμεταναστευτικές διατυπώσεις της Σοφίας Βούλτεψη…

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης αναμόρφωσε το γραφείο του τη Δευτέρα, πυροδοτώντας εικασίες για νέες εκλογές. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών είναι ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος ίδρυσε το δεξιό εξτρεμιστικό κόμμα Ελληνικό Μετόπο τη δεκαετία του 1990. Αντιτάχθηκαν σθεναρά στην είσοδο των προσφύγων. Το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση νέων εκλογών, οι οποίες κανονικά δεν αναμένεται έως το 2023», αναφέρει η Der Standard.

Όσον αφορά τη Σοφία Βούλτεψη, αναφέρει: «Η πρώην δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη, η οποία είναι μέλος του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος Νέα Δημοκρατία από το 2004, διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης. Το 2014, είπε σε τηλεοπτική συζήτηση ότι οι πρόσφυγες ήταν «άοπλοι κατακτητές». Με τον 44χρονο Νικόλαο Γιατρομανωλάκη, ο οποίος έγινε Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, ο Μητσοτάκης έφερε έναν ανοιχτό ομοφυλόφιλο άντρα στην ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά».

Πηγή: Der Standard

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter