Ανασχηματισμός χωρίς αλλαγές υπουργών και με το βλέμμα στην κάλπη

Ανασχηματισμός χωρίς αλλαγές υπουργών και με το βλέμμα στην κάλπη

Κυβερνητικό ανασχηματισμό δεν τον λες. Πως να τον πεις όταν όλοι οι υπουργοί στα κρίσιμα πόστα που δοκιμάζονται από την αρχή του έτους παρέμειναν στα πόστα τους.

Ο Κικίλιας στο Υγείας, παρά τις παλινωδίες και τα ήξεις αφήξεις με τον SARS-CoV-2 και παρά την κατάρρευση του ΕΣΥ στη Μακεδονία. 

Η Κεραμέως παρέμεινε στο Παιδείας παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έκλεισαν αντί να ενισχυθούν ώστε να λειτουργούν με λιγότερα παιδιά σε περισσότερες αίθουσες. 

Η Μενδώνη, παρέμεινε στο Πολιτισμού παρά το πούσι που κάηκε στις Μυκήνες, παρά την Ακρόπολη που πλημμύρησε μετά το τσιμέντωμα και κυρίως παρά την τραγική κατάσταση των ανθρώπων του πολιτισμού που έμειναν να παλεύουν με την ανεργία λόγω lockdown δέκα μήνες και βάλε τώρα. 

Ο Χρυσοχοΐδης ακούνητος παρά τον διχαστικό του λόγο και το κυνήγι μαγισσών και μη αρεστών πολιτών σε αντίθεση φυσικά με τον ενοποιητικό ρόλο που θα έπρεπε να είχε. 

Ο Άδωνις στη θέση κι ας μην εμφανίστηκαν ακόμη μπουλντόζες στο Ελληνικό κι ας μην ήρθε ούτε μια από τις πολυπόθητες επενδύσεις που θα έρχονταν μόλις έφευγε η κυβέρνηση της Αριστεράς. Ο Σταϊκούρας, ακλόνητος παρά τα χάλια της Οικονομίας, παρά την εξαφάνιση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, παρά την ύφεση που είναι η μεγαλύτερη στην Ε.Ε.

Θα έλεγε κανείς ότι ο ανασχηματισμός έγινε για να «φαγωθούν» οι Θεοδωρικάκος, Βρούτσης και να αναβαθμιστεί η σχέση με τον Σαμαρά (μέσω Βορίδη) και να μη στραβώσει λόγω Βρούτση;

Συμπέρασμα πρώτο, προφανώς η όποια δημόσια κριτική σε κρίσιμους τομείς, όπως Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, Προστασία του Πολίτη, Ανάπτυξη, Οικονομία αποτελεί διαβατήριο παραμονής των υπουργών στην κυβέρνηση προκειμένου να μη δικαιωθεί η Αντιπολίτευση. Για ουσιαστική αξιολόγηση ούτε λόγος να γίνεται. 

Συμπέρασμα δεύτερο: πρόκειται για εκλογική κυβέρνηση (γι αυτό και το άνοιγμα σε Σαμαρά ).

Συμπέρασμα τρίτο, κάθε ανασχηματισμός δεν είναι κατ’ ανάγκην εκλογικός. Όταν όμως ένας πρωθυπουργός καταφεύγει σε ανασχηματισμό μιας κυβέρνησης που έχει φτάσει στο peak της και βλέπει τώρα σιγά-σιγά την καμπύλη να κατηφορίζει, έχοντας μάλιστα μπροστά της τον γολγοθά της απλής αναλογικής και την προοπτική εξόδου από μια πολύ δύσκολη κατάσταση (πανδημία) δεν μπορεί παρά να προσβλέπει σε εκλογές. 

Διαβάστε επίσης

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter