Ανασύσταση της Κ.Ο. του Ποταμιού;

Ανασύσταση της Κ.Ο. του Ποταμιού;

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να ανασυσταθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, με το προεδρείο της Βουλής να έχει προωθήσει σχετικό ερώτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Η παραίτηση της Κ. Μάρκου λόγω της συμμετοχής της στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ανοίγει -πιθανώς- το δρόμο για την ανασύσταση της Κ.Ο. του Ποταμιού. Την έδρα της Κ. Μάρκου παίρνει ο Ν. Νυφούδης, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα της Ολομέλειας μαζί με τη Ζ. Ράπτη και τον Π. Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι παίρνουν την έδρα των Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Β. Μεϊμαράκη που παραιτήθηκαν για τον ίδιο λόγο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον Ν. Βούτση, το προεδρείο της Βουλής έχει απευθύνει σχετικό ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο, καθώς μετά και την ορκωμοσία του Ν. Νυφούδη, το Ποτάμι θα έχει τον απαιτούμενο αριθμό των πέντε βουλευτών (σ.σ. Στ. Θεοδωράκης, Γ. Μαυρωτάς, Σπ. Λυκούδης, Ν. Νυφούδης και Αν. Λυμπεράκη) για τη συγκρότηση Κ.Ο.

Κατά τα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής, η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής αναμένεται πριν την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση προκειμένου το Ποτάμι να προβεί στον ανάλογο προγραμματισμό στην περίπτωση που η Κοινοβουλευτική του Ομάδα ανασυσταθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter