Αναταράξεις στη ΝΔ από τον εναγκαλισμό Κυριάκου – Ν. Γεωργιάδη

Αναταράξεις στη ΝΔ από τον εναγκαλισμό Κυριάκου – Ν. Γεωργιάδη

Οι πολιτικοί «υπεράνω υποψίας» και οι «σκιές» τους είθισται να αντιμετωπίζονται με «κατανόηση» από την «τυφλή» Δικαιοσύνη. Καμιά φορά όμως σπάει ο διάολος το ποδάρι του και καταδικάζονται για τις εγκληματικές πράξεις που έχουν διαπράξει, όπως καλή ώρα συνέβη με τον παιδικό φίλο και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη. 

Υστερα από εννέα χρόνια κάθισε επιτέλους στο σκαμνί για το αδίκημα «της κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής». Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο εντιμότατος φίλος του προέδρου της ΝΔ κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 28 μηνών με αναστολή. Επίσης δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης»

Βράζει η ΝΔ

«Τι είδους σχέση είναι αυτή που διαρρηγνύει τον ιστό του κόμματος και ναρκοθετεί την πολιτική μας;» αναρωτιέται η πλειονότητα των στελεχών της ΝΔ αναφορικά με τη στήριξη που παράσχει ο πρόεδρος της ΝΔ στον (καταδικασθέντα για ασέλγεια σε ανηλίκους) στενό συνεργάτη του Νίκο Γεωργιάδη. Οι ψίθυροι για τη σχέση των δύο πολιτικών ανδρών δίνουν και παίρνουν μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Η εικόνα που παρουσιάζει η ΝΔ μοιάζει με κινούμενη άμμο, όπως εξηγεί προβεβλημένο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι εξαιρετικά προβληματική η κατάσταση για τον Κυριάκο και όσο επιμένει να στηρίζει τον Γεωργιάδη κινδυνεύει να βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο» είπε στο D πρώην υπουργός της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «η ζημιά που έχει πάθει το κόμμα στη βάση του είναι τεράστια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ για τον (καταδικασμένο πλέον) μυστικοσύμβουλο του Κυριάκου επικεντρώνεται σε τρία (σκοτεινά) σημεία. Πρώτον, γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ «αντί να τον πετάξει με τις κλοτσιές από το κόμμα», όπως πολλοί βουλευτές τονίζουν χαρακτηριστικά, μόλις προσήχθη στη Μολδαβία για ασέλγεια σε ανηλίκους, συνέχισε να τον έχει δίπλα του. Δεύτερον, τι ήταν αυτό που έκανε το 2016 τον πρόεδρο της ΝΔ να τον κρύψει στο… κρυφό στρατηγείο που μέχρι πρότινος διατηρούσε στην οδό Ευφρονίου στο Παγκράτι. Και, τρίτον, γιατί ακόμη και μετά την καταδίκη Γεωργιάδη η επίσημη ΝΔ προκλητικά και ανερυθρίαστα τον στηρίζει.

Με εντολή Κυριάκου

Η «κακή μέρα» για τον Κ. Μητσοτάκη φάνηκε από τη στιγμή που ο ίδιος και η ομάδα του επιχείρησαν την προσαγωγή του Ν. Γεωργιάδη το 2106 από τις αρχές της Μολδαβίας να τη βαφτίσουν πολιτική σκευωρία.

Ενώ λοιπόν κάποιος θα περίμενε από την ηγεσία της ΝΔ, η οποία έχει ευαγγέλιο το «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια», να τον απομακρύνει και να καταδικάσει δημοσίως τις πράξεις, έπραξε το ακριβώς αντίθετο.

Ο Ν. Γεωργιάδης παραιτείται για τα μάτια του κόσμου από τη ΝΔ, διότι όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ουδέποτε απομακρύνθηκε από το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο όταν πριν από λίγες ημέρες έκπληκτοι δημοσιογράφοι και παράγοντες της δίκης που έγινε στην Ευελπίδων είδαν τη βουλευτή της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου, τους στενούς συνεργάτες του προέδρου Κώστα Κυρανάκη, Νίκο Σοφιανό και τον υπεύθυνο επί του ξένου Τύπου Αργύρη Παπαστάθη να εμφανίζονται στο δικαστήριο, με την πρώτη να καταθέτει υπέρ (!) του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα (πρόθυμα) στελέχη πήγαν στη δίκη με «εντολή Μητσοτάκη». Να σημειωθεί, ότι σε αντίθεση με αυτούς, υπήρξαν στελέχη της ΝΔ που –προς τιμήν τους– αρνήθηκαν να πάνε στα δικαστήρια για να στηρίξουν τον Ν. Γεωργιάδη, παρότι τους το ζήτησε προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Πανικός στην Πειραιώς

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μόλις έγινε γνωστό ότι ο Ν. Γεωργιάδης καταδικάστηκε σήμανε συναγερμός στην Πειραιώς. Σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και στενών συνεργατών του αποφασίστηκε να επικοινωνήσουν αμέσως με όλους τους φίλους τους: καναλάρχες, ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών και ηλεκτρονικών σελίδων ώστε να μην υπάρχουν αναφορές στη στενή σχέση Μητσοτάκη – Ν. Γεωργιάδη. Οι… φίλοι τους πράγματι ανταποκρίθηκαν στο «γαλάζιο» κάλεσμα και ο καθείς από την πλευρά του έπραξε τα δέοντα για να προστατεύσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο ένα θέμα τόσο μεγάλο (ακόμη μεγαλύτερες είναι οι πολιτικές ευθύνες του Κυρ. Μητσοτάκη) δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την πλειονότητα των «γαλάζιων» βουλευτών και στελεχών. Και αυτό διότι ο Ν. Γεωργιάδης με τις ποινικά κολάσιμες πράξεις του επέφερε καίριο πλήγμα στη θεοσεβούμενη και βαθιά συντηρητική ΝΔ. Τέλος να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην Πειραιώς από χιλιάδες οπαδούς του κόμματος που διαμαρτύρονται για την κάλυψη και στήριξη που δίνει η ηγεσία της ΝΔ στον Ν. Γεωργιάδη.

ΥΓ.: Κύριε πρόεδρε της ΝΔ, είναι αλήθεια ή ψέμα ότι σε κλειστή σύσκεψη με τους συνεργάτες σας «καλέσατε» για «απολογία» τον Ν. Γεωργιάδη; Επίσης είναι αλήθεια ή ψέμα ότι ο καταδικασθείς πλέον πρώην βουλευτής της ΝΔ «ομολόγησε» ότι είναι «αληθή» όσα συνέβησαν στη Μολδαβία, αλλά, όπως ισχυρίστηκε, «νόμιζε» ότι τα παιδιά «ήταν ενήλικα»;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter