Αναταραχή στις αγορές μετά την απόφαση Τραμπ να χτυπήσει τη Συρία

Αναταραχή στις αγορές μετά την απόφαση Τραμπ να χτυπήσει τη Συρία

Σε φάση αστάθειας και αναταραχής φαίνεται ότι εισέρχονται οι διεθνείς αγορές χρήματος, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση μετά την απόφαση Τραμπ να χτυπήσει, όπως όλα δείχνουν, την Συρία.

Η «τραμπάλα» των διεθνών εξελίξεων φαίνεται ότι επηρεάζει και την εγχώρια κεφαλαιαγορά, η οποία απώλεσε το ψυχολογικό οχυρό των 800 μονάδων, υποχωρώντας κατά 1,39%, στις 799 μονάδες και με τον τζίρο μέτριο, ούτε καν στα 50 εκατ. ευρώ.

Τα μεγάλα στοιχήματα όμως, παίζονται στο εξωτερικό, με την Wall Street να κινείται σε αρνητικό πρόσημο και τον Dow Jones, στον οποίο διαπραγματεύονται μετοχές από την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ, να υποχωρεί κατά 0,82%, στα επίπεδα των 24.200 μονάδων. Κλεισίματα με αρνητικό πρόσημο, όχι όμως σε βαθμό που να προμηνύεται κάποια «καταστροφή», είχαμε νωρίτερα στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης να υποχωρεί κατά 0,86%, κατά 0,69% ο CAC στο Παρίσι στις 5.271 μονάδες και μόλις 0,06% ο δείκτης FTSE του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Σε ότι μας αφορά, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει ανοικτά μέτωπα, όπως το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης και βεβαίως τον στόχο της εξόδου από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο, η απόδοση του εντόκου 3μηνης διάρκειας υποχώρησε σε 0,79% από 1,05% πριν, ενδεικτικό της εμπιστοσύνης των αγορών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Κατά τα άλλα, όπως φαίνεται από την εξέλιξη των ξένων χρηματαγορών, ενόψει του χτυπήματος των Αμερικανών στην Συρία, υπάρχει στροφή στο χρυσό, με την αξία του πολύτιμου μετάλλου να ενισχύεται σχεδόν κατά 0,7% στα 1.355 δολ. ανά ουγγιά.

Έλληνες αναλυτές συνιστούν ψυχραιμία καθώς το μόνο ανησυχητικό είναι η υπερθέρμανση των αγορών τον τελευταίο χρόνο και μήπως οι εξελίξεις στην Συρία αποτελέσουν το έναυσμα για γενικευμένη διόρθωση στα χρηματιστήρια.   

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter