Ανατέλλει η μνημονιακή εποχή με το περιτύλιγμα του Σχεδίου Ανάκαμψης

Ανατέλλει η μνημονιακή εποχή με το περιτύλιγμα του Σχεδίου Ανάκαμψης

Στα όρια της παραπληροφόρησης κινήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάκαμψης που θα υποβληθεί στην Κομισιόν προς έγκριση.

Παρότι το κυρίαρχο στοιχείο του σχεδίου είναι οι μεταρρυθμίσεις εις βάρος της κοινωνίας, ο Κ. Μητσοτάκης ουδέν ανέφερε επ’ αυτού. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την ομιλία του ανέφερε μόλις μία φορά τη λέξη «μεταρρύθμιση»…

Ετοιμαστείτε για τη νέα μνημονιακή εποχή

Ωστόσο είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισάγει τη χώρα σε νέα μνημονιακή εποχή στην οποία θα κυριαρχούν μέχρι το 2026 πάλι οι όροι «μεταρρυθμίσεις», «αξιολόγηση», «δόση», «προαπαιτούμενα», «κίτρινη ή κόκκινη κάρτα» κ.λπ.. Είναι βέβαιο ότι θα αναμένουμε τους «ελεγκτές» κάθε τρεις και λίγο να αξιολογήσουν την πορεία αυτών των μεταρρυθμίσεων ώστε να εκταμιεύσουν τις πολυπόθητες για την ελληνική οικονομία δόσεις.

Ούτε όμως ανέφερε τι περιλαμβάνουν, ώστε να γνωρίζουν οι τηλεθεατές που τον παρακολούθησαν αυτές οι μεταρρυθμίσεις που εν πολλοίς κρύβουν την κατάργηση του 8ωρου και την αντικατάσταση του από το ελαστικό 10ωρο με την ταυτόχρονη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών λόγω της περικοπής αποδοχών μέσω των δωρεάν υπερωριών αλλά και την σε βάθος μείωση των συντάξεων μέσω της εγκαθίδρυσης του συστήματος Πινοσέτ στην επικουρική σύνταξη.

Διαβάστε επίσης: Προς κατάθεση το ελληνικό σχέδιο Ανάκαμψης με το οποίο επίσημα μπαίνουμε σε νέα μνημονιακή εποχή

Ατάκτως ερριμμένοι αριθμοί

Ωστόσο φρόντισε να πετάξει επικοινωνιακές πομφόλυγες που αφορούν σε νούμερα που δεν στηρίζονται σε επαρκείς αξιολογήσεις (μετρήσιμους στόχους) των εντασσόμενων σχεδίων… Έτσι παραπληροφορήκαμε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι το σχέδιο ανάκαμψης που θα υποβληθεί στην Κομισιόν προς έγκριση θα δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας αλλά και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες την επόμενη 6ετία. Όλα αυτά θα προκύψουν, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη και τους επιτελείς του οικονομικού του επιτελείου από 170 επενδυτικά έργα τα οποία χωρίζονται σε 4 πυλώνες και θα φέρουν στη χώρα 57 δις ευρώ μέχρι το 2026!

Όσο και να διαβάσαμε το σχέδιο ανάκαμψης που παρουσιάστηκε τη Δεύτερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη στο υπουργικό συμβούλιο, ουδέν βρήκαμε που να τεκμηριώνει τα ανωτέρω νούμερα και να καθιστά μετρήσιμους τους στόχους του υποβαλλόμενου σχεδίου ανάκαμψης. Ωστόσο ο Κ. Μητσοτάκης σήμερα αναμάσησε τα ιδια πομπώδη λόγια του υπουργού του, που δεν στηρίζονται ούτε καν σε ανεπαρκή τεκμηρίωση.

Είναι χαρακτηριστικό της αοριστολογίας του συγκεκριμένου σχεδίου, ότι σύμφωνα με τις διαρροές ο κ. Μητσοτάκης σήμερα θα παρουσίαζε τα 20 πρώτα έργα, αλλά ουδέν κατάφεραν να συγκεκριμενοποιήσουν και έτσι αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός να αναμασήσει όσα είπε ο αν υπουργός Θ. Σκυλακάκης την περασμένη Δευτέρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter