Αναθεώρηση Κωδίκων: Δεν παρέστη καν η ΝΔ – Αποχώρησαν ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Αναθεώρηση Κωδίκων: Δεν παρέστη καν η ΝΔ – Αποχώρησαν ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Με απούσα την αξιωματική αντιπολίτευση και την αποχώρηση των ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Χ.Α. άρχισε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναφορικά με την αναθεώρηση των Κωδίκων (Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και Ποινικός Κώδικας).

Στην αρχή της διαδικασίας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τοποθετήθηκε επί του αφηγήματος των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι «δήθεν η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση» για να φέρει προς νομοθέτηση αυτή τη μεταρρύθμιση, επικαλούμενος τη δήλωση του Β. Βενιζέλου που είχε ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης των Κωδίκων και ψέγοντας τη ΝΔ που δεν έστειλε καν εκπρόσωπό της στην Επιτροπή.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Θ. Παπαθεοδώρου επισήμανε ότι ενώ η κυβέρνηση είχε τον χρόνο να φέρει νωρίτερα στη Βουλή τους Κώδικες, τελικά μετέτρεψε την αναθεώρησή τους σε διαδικασία πολιτικών διευθετήσεων. «Καταγγέλλουμε και δεν θα συμμετάσχουμε» είπε και αποχώρησε από την αίθουσα.

Αναλόγως έπραξε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκης, ο οποίος πριν καταγγείλει τη διαδικασία και αποχωρήσει, έκανε λόγο για ενίσχυση του οπλοστασίου της αστικής τάξης και διατήρηση του «τρομονόμου».

Από τη διαδικασία αποχώρησαν και οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα η αναθεώρηση των Κωδίκων να συζητείται μόνο με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter