Αναθεωρήθηκε σε 4,1 Ρίχτερ ο σεισμός – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Αναθεωρήθηκε σε 4,1 Ρίχτερ ο σεισμός – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικοί φαίνεται να είναι οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό 4,1 Ρίχτερ που έγινε έντονα αισθητός και στην Αθήνα στις 23:50 με επίκεντρο κοντά στο Γραμματικό.

Η πρώτη εκτίμηση ανέφερε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όμως λίγες ώρες αργότερα, αναθεωρήθηκε σε 4,1 Ρίχτερ.

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 και εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στα 4,1 Ρίχτερ και έδωσε ως επίκεντρο το Σέσι Μαραθώνα.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για μεγαλύτερη δόνηση, με βάση τα ρήγματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο ίδιος ανέφερε πως «έχει σημασία ότι δεν γίνεται διασπορά των επικέντρων και έτσι δεν θα μεταναστεύσει η δραστηριότητα στον Ωρωπό ή το Νότιο Ευβοϊκό».

Παπαδόπουλος: Το ρήγμα είναι γνωστό, δεν έχει ιστορία με μεγάλα μεγέθη

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς πρόκειται για την περιοχή που τον περασμένο Ιανουάριο είχε δώσει σεισμό σχεδόν του ίδιου μεγέθους», είπε χαρακτηριστικά.

Το ρήγμα είναι γνωστό στους σεισμολόγους και όπως ανέφερε ο κ.Παπαδόπουλος, «η περιοχή δεν έχει ιστορικό με μεγάλα μεγέθη, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί είναι 5,5 με 5,7», κάτι που σημαίνει ότι, «έχουμε αρκετά στοιχεία που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter