Ανατροπή βάρκας με πρόσφυγες στη Λέσβο- Ένα νεκρό παιδί

Ανατροπή βάρκας με πρόσφυγες στη Λέσβο- Ένα νεκρό παιδί

Ένα νεκρό παιδί είναι ο τραγικός απολογισμός της προσπάθειας μιας ακόμη βάρκας με μετανάστες να περάσει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα.

Συγκεκριμένα, στις 8.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 πρόσφυγες και μετανάστες συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή. Ωστόσο, η λέμβος ανετράπη και το Λιμενικό προχώρησε σε επιχείρηση διάσωσης.

Διαβάστε επίσης: Στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά σε Έβρο και Αιγαίο – 1.000 πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά σε 24ωρες

Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο, το ένα κατέληξε.

Στη Λέσβο από τα χαράματα ως και τις 10 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr οι επιβαίνοντες που βρέθηκαν στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της πόλης, στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στο επιβατηγό λιμάνι.


Ας σημειωθεί, πως δεδομένου ότι ο Δήμος Μυτιλήνης και κάτοικοι των γύρω χωριών έχουν μπλοκάρει τις εισόδους προς το ΚΥΤ Μόριας αλλά και έχουν απαγορέψει την είσοδο λεωφορείων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες που βγήκαν στα όρια του Δήμου δυτικής Λέσβου στη Μυτιλήνη, περίπου 150 άτομα παραμένουν στις ακτές του βόρειου νησιού υπό πραγματικά δυσχερείς συνθήκες.

Επίσης, στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα. Ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter