Ανατροπή στη δίκη Παπαγεωργίου – Αναβολή στην απόφαση για να πέσει στα «μαλακά» ο κατηγορούμενος

Ανατροπή στη δίκη Παπαγεωργίου – Αναβολή στην απόφαση για να πέσει στα «μαλακά» ο κατηγορούμενος

Απρόοπτη εξέλιξη προέκυψε στη δίκη για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ενώ το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου επρόκειτο να ανακοινωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με το anikolouli.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για την επόμενη εβδομάδα, λόγω προσωπικού του κωλύματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές του Ιουλίου ο νέος ποινικός κώδικας που θα τεθεί σε εφαρμογή, προβλέπει ελαφρύτερες ποινές σε περιπτώσεις ανθρωποκτονιών και πρωτύτερου έντιμου βίου.

Η κίνηση του συνηγόρου προκάλεσε την αντίδραση της πολιτικής αγωγής: «Θα πρέπει να έχετε υπόψιν πως και με το νέο νόμο τα ελαφρυντικά δεν αλλάζουν, παρά μόνο ελαφρώς για κάποιες περιπτώσεις, στις οποίες δεν εντάσσεται η περίπτωση του βασικού κατηγορούμενου», είπε στο δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος.

Τον λόγο πήρε η Εισαγγελέας που είπε: «Με αιφνιδίασε ο συνήγορος, δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια συμπεριφορά! Ωστόσο ο κατηγορούμενος είναι κατηγορούμενος, αλλά η συμπεριφορά του συνηγόρου είναι καταχρηστική!».

Στη συνέχεια η ίδια πρότεινε να απαγγελθούν οι κατηγορίες όπως είχε προγραμματιστεί εντός της ημέρας, με τον τωρινό ποινικό κώδικα.

Μετά από πεντάλεπτη διακοπή, το δικαστήριο αποφάσισε τελικά την επανάληψη της διαδικασίας την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν την οργή των συγγενών του Μάριου. Μαζί με φίλους του θύματος, αλλά και απλούς πολίτες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στην μητέρα του.

«Πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη αλλά και στον Θεό. Για μας το ζητούμενο είναι να μάθουμε που είναι θαμμένος ο Μάριος. Ο “εγκέφαλος” είναι απρόβλεπτος. Αν δεν το μάθουμε από το στόμα του, ελπίζουμε πως θα το μάθουμε από το στόμα κάποιου άλλου που θα αποφασίσει πει την αλήθεια..», είπαν μεταξύ άλλων σε δηλώσεις τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter