Ανατροπή του καιρού από το Σάββατο – Σε ποιες περιοχές αναμένονται λασποβροχές (Χάρτης+Video)

Ανατροπή του καιρού από το Σάββατο – Σε ποιες περιοχές αναμένονται λασποβροχές (Χάρτης+Video)

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Σάββατο 4 Μαίου αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία από τα δυτικά στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης μέχρι και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/05/2019. Όπως φαίνεται, το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο το Σάββατο και έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο την Κυριακή.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης, προκαλώντας κατά τόπους λασποβροχές. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης τις πρωινές ώρες της Κυριακής 05/05.

Ο καιρός του Σαββάτου

Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές, αρχικά στην Πελοπόννησο, βαθμιαία στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε το Σάββατο 4 Μαΐου 2019. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα ενδέχεται στα δυτικά να είναι κατά τόπους έντονα. Παράλληλα, μετά το μεσημέρι, θα σημειωθεί μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 22, στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 26 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές από τις απογευματινές κυρίως ώρες, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες και πιθανόν προς το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter