Ανατροπή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη – Έναν 21χρονο Έλληνα «δείχνουν» ως δολοφόνο οι συλληφθέντες

Ανατροπή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη – Έναν 21χρονο Έλληνα «δείχνουν» ως δολοφόνο οι συλληφθέντες

Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα στην υπόθεση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπάνου στη Θεσσαλονίκη προκύπτουν μετά και τη σύλληψη ακόμα οκτώ ατόμων χθες Κυριακή που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι οκτώ συλληφθέντες δείχνουν ως υπαίτιο για τη δολοφονία του Άλκη έναν 23χρονο Έλληνα και όχι τον 21χρονο από την Αλβανία. Όπως ομολόγησαν, ο 21χρονος φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι που έκοψε τη μηριαία αρτηρία του άτυχου Άλκη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, άτομο που είναι ανάμεσα σε εκείνα που συνελήφθησαν την Κυριακή. Αντίθετα, ο 23χρονος υποστηρίζουν ότι δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο. 

Με εισαγγελική παραγγελία λαμβάνονται dna και αποτυπώματα για τη διασταύρωση με τα ευρήματα πάνω στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και κατ’ επέκταση την ταυτοποίηση. Ο 21χρονος δεν είναι σεσημασμένος και δεν υπήρχαν στη βάση της αστυνομίας τα αποτυπώματά του. Έτσι, αναμένεται η εισαγγελική παραγγελία για να ληφθούν αποτυπώματα και DNA και να εξεταστούν σε σχέση με εκείνα στο όπλο του φόνου ώστε να διαπιστωθεί και με επιστημονικά στοιχεία αν όντως υπάρχει ταύτιση και ο 21χρονος είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Ο 21χρονος πάντως αρνείται τις κατηγορίες.

Συνολικά έχουν γίνει εννέα συλλήψεις ενώ την ίδια στιγμή οι αρχές δείχνουν να είναι κοντά στη σύλληψη δυο ακόμη προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται. Οι 8 συλληφθέντες, επτά Έλληνες κι ένας Αλβανός, είναι ηλικίας 19 έως 23. Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο και διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.  Κατά την άφιξή τους στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν «κοπρόσκυλα» και «δολοφόνοι». Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα πριν το πλήθος προπηλάκισε συλληφθέντες για άλλη υπόθεση, θεωρώντας ότι πρόκειται για τους υπόπτους που εμπλέκονται στην δολοφονία του Άλκη.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο ήταν τόσο ισχυρές, που έστησαν τείχος προκειμένου να τους προσεγγίσουν, ενώ και οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή βάσει σχετικών ενταλμάτων, έφτασαν στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στην ανακρίτρια οι συλληφθέντες – Αναζητούνται ακόμα δύο άτομα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter