Ανατροπή στην υπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την εισαγγελία Εφετών- Αντιμέτωπος ξανά με 3 βιασμούς και με μεγαλύτερη ποινή

Ανατροπή στην υπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την εισαγγελία Εφετών- Αντιμέτωπος ξανά με 3 βιασμούς και με μεγαλύτερη ποινή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς η Εισαγγελία Εφετών άσκησε Έφεση για δυο σκέλη της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ειδικότερα η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Χαλβά, άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του καταδικασμένου σε 12 έτη κάθειρξης σκηνοθέτη για τον πρώτο καταγγέλλοντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας έκρινε πως από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή προέκυψε ότι η πράξη έχει τελεστεί.

Επιπλέον, η εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών. Σύμφωνα με την άποψη της εισαγγελέως θα έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις βιασμού ανηλίκων, λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Να σημειωθεί ότι παρά την έφεση της Εισαγγελίας Εφετών ο Δημήτρης Λιγνάδη θα παραμείνει εκτός φυλακής καθώς η έφεση δεν αφορά στην χορήγηση αναστολής στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ είχε ζητήσει να της διαβιβαστούν τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Παράλληλα, η κα Γκανέ είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter