Αναβάλλεται εξαιτίας της τραγωδίας στην Κάρυστο η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο

Αναβάλλεται εξαιτίας της τραγωδίας στην Κάρυστο η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο
POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Την αναβολή της πρώτης επίσκεψης στην Κύπρο, από την ημέρα που επανεξελέγη πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη τελικά το προγραμματισμένο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, με το Μέγαρο Μαξίμου να ανακοινώνει την αναβολή του εξαιτίας του τραγικού συμβάντος της πτώσης του Καναντέρ στην Κάρυστο.

«Λόγω του τραγικού συμβάντος στην Κάρυστο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και συμφώνησαν η αυριανή προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κύπρο να αναβληθεί για τις επόμενες ημέρες» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σημειώνεται πως η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 26 Ιουλίου, όπου θα συναντιόταν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά τις σχετικές ανακοινώσεις, την ίδια ημέρα επρόκειτο να λάβει χώρα στη Λευκωσία σε επίπεδο ηγετών η τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. «Η Ελλάδα εδραιώνει και ενισχύει τα περιφερειακά σχήματα συνεργασίας προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε την περασμένη εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ήδη από τη Δευτέρα είχε γίνει γνωστό πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπεντζαμίν Νετανιάχου είχε αναβάλει την επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter