Αναβάλλεται η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Αναβάλλεται η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ανατροπή και στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη φέρνει η διαχείριση των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, αφού ο πρωθυπουργός θα μεταβεί τελικά στις 20 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται η συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναχωρούσε για τις ΗΠΑ από την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου. Η έκτακτη κατάσταση και η διαχείριση των καταστροφικών πλημμυρών ανέτρεψαν το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, συμπαρασύροντας και τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την απόφαση να ανέβει τελικά στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το προσεχές Σαββατοκύριακο, 16-17 Σεπτεμβρίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ και τη Νέα Υόρκη την επόμενη Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό, κατ’ επέκταση αναβάλλεται και η συνάντησή του με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, με τις πληροφορίες να αναφέρονται σε «μετάθεση» της συνάντησης, αλλά δίχως να έχει ακόμα γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία.

Σημειώνεται πως όπως έκανε γνωστό το Μέγαρο Μαξίμου, αύριο Τρίτη, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Στρασβούργο, στην προσπάθεια να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για περαιτέρω ευρωπαϊκόυς πόρους για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Daniel στη Θεσσαλία.

Κατά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργικού γραφείου, στις 9:30 (τοπική ώρα), θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola. Και στις 10:00, ο κ.Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, με θέμα τη στήριξη της χώρας μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, στο πλευρό του Κυρ. Μητσοτάκη στο Στρασβούργο θα βρεθούν: ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter