Αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για το Μάτι: Για κακούργημα πέντε ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής

Αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για το Μάτι: Για κακούργημα πέντε ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής

Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για πέντε πρώην αξιωματικούς της Πυροσβεστικής αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο, καθώς επίσης και την παραπομπή σε δίκη για πλημμελήματα συνολικά 13 ατόμων. Πρόκειται για εξέλιξη που δικαιώνει τον ανακριτή Θανάση Μαρνέρη ο οποίος τρεις φορές με αίτημα του προς τον Εισαγγελέα είχε ζητήσει την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε κάποια από τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας. Κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό. Μεταξύ αυτών και μία σειρά από ανώτατους αξιωματικούς τους οποίους είχε αναβαθμίσει και προάγει σε θέσεις κλειδιά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το documentonews.gr με συνεχή δημοσιεύματα είχε αναδείξει τα συνεχή ανακριτικά αιτήματα Μαρνέρη για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και τις αρνήσεις των εισαγγελέων, όπως επίσης και τις προσπάθειες στελεχών της Πυροσβεστικής να παρεμποδιστεί η ανακριτική έρευνα.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας διέταξε να πραγματοποιηθεί περαιτέρω κύρια ανάκριση για πέντε ανώτατους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης. Πρόκειται για πέντε από τους 11 αξιωματικούς της Πυροσβεστικής για τους οποίους ο ανακριτής Μαρνέρης είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως την ώρα της πυρκαγιάς κοιτούσαν την καριέρα τους και τα προσωπικά τους οφέλη.

Διαβάστε επίσης: Από το Μάτι, επικεφαλής στη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια

 

Κατά τον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη οι αξιωματικοί αυτοί προσδοκούσαν ευνοϊκή μεταχείριση στο μέλλον από τους αρμοδίους – και τα κατάφεραν. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβράβευσε και αναβάθμισε τους ανώτατους αξιωματικούς όπως φαίνεται από τις ετήσιες κρίσεις στην πυροσβεστική τόσο το 2020 όσο και το 2021.

Με το ίδιο βούλευμα το Δικαστικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Κασσίμη και μέλη τις πρωτοδίκες Θεοδώρα Τραϊανίδου και Νίκη Ρεβύθη, διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη για πλημμεληματικές κατηγορίες συνολικά 13 εμπλεκομένων, καθώς επίσης και την πλήρη απαλλαγή 10 προσώπων από το χώρο της Αστυνομίας και αντιδημάρχους.

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει στον ανακριτή Μαρνέρη ο οποίος θα ζητήσει από την Εισαγγελία την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης και στη συνέχεια θα κληθούν η απολογία.

Διαβάστε επίσης: Μάτι: Πρόταση παραπομπής σε δίκη του αρχηγού της Πυροσβεστικής που αναβάθμισε ο Μητσοτάκης

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter