Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη – Αναβλήθηκε για 6 Ιουνίου η δίκη

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη – Αναβλήθηκε για 6 Ιουνίου η δίκη
Φωτογραφία αρχείου

Για 6 Ιουνίου 2022 αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, η οποία μαχαιρώθηκε 14 φορές τον Οκτώβριο του 2017, στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας, δίπλα στο μνήμα φίλου της.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας προχώρησε στην αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλε η πληρεξούσιος δικηγόρος, η οποία εκπροσωπεί τη μητέρα και τα αδέλφια της 32χρονης εφοριακού.

Όπως υποστήριξε ο αστικός φάκελος, μέσα στον οποίο περιλαμβάνονται και κρίσιμα έγγραφα της ποινικής δικογραφίας, έχει κρατηθεί στο ΔΣΑ και απαιτείται μία ειδική διαδικασία για την απόδοση του. «Υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να υπερασπιστούμε τους εντολείς μας. Εντός τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην προετοιμασία για την υποστήριξη της κατηγορίας» επεσήμανε0 η Γιάννα Παναγοπούλου.

Από το δικαστήριο απουσίαζε ο κατηγορούμενος Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την αυτεπαγγέλτως διορισθείσα από το δικαστήριο συνήγορό του.

Ο κατηγορούμενος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια, για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού καθώς και για τη ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος της που αφορούσε στην αφαίρεση της τσάντας της.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, ο 61χρονης ισχυρίστηκε πως πρόθεση του ήταν να κλέψει την Δώρα και για το λόγο αυτό την απείλησε με μαχαίρι. Η γυναίκα φαίνεται πως αντιστάθηκε και ο κατηγορούμενος  αφού την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου της έκλεψε την τσάντα και στην συνέχεια πούλησε το κινητό της στο κέντρο της Αθήνας για 20 ευρώ. Οι ισχυρισμοί του ωστόσο, άλλαξαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης όταν σε υπόμνημα του έκανε λόγο για ηθικούς αυτουργούς πίσω από τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας κατονομάζοντας μάλιστα και έναν δικηγόρο ο οποίος, όπως ανέφερε, του πρότεινε 30.000 ευρώ  για να την τραυματίσει  επειδή χειρίζονταν κάποια υπόθεση στην εφορία.

Από την έρευνα που ακολούθησε δεν προέκυψε ότι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί σε δίκη μόνο ο 61χρονος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter