Αναβλήθηκε η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία – Αγκάθι τα drones Bayraktar

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία – Αγκάθι τα drones Bayraktar
AP Photo/Francisco Seco

Σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία. Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο για τις 12 Φεβρουαρίου και την είδηση για την αναβολή μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή από την Άγκυρα.

Οπως μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η αναβολή συνέβη λόγω των εκλογικών προγραμμάτων στην Τουρκία και στην Ρωσία. Υπενθυμίζεται πως στην Τουρκία έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα δημοτικές εκλογές και στην Ρωσία προεδρικές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για μια συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Τούρκου προέδρου.

Ωστόσο, το γεγονός ότι είδηση για την αναβολή της επίσκεψης του Πούτιν ήρθε μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) Bayraktar στο Κίεβο, προκάλεσε προβληματισμό.

Το εργοστάσιο αναμένεται να απασχολήσει περίπου 500 υπαλλήλους και να κατασκευάζει τα τουρκικά μοντέλα TB2 ή TB3, όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της πολεμικής βιομηχανίας Baykar. Το εργοστάσιο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε περίπου 12 μήνες και η παραγωγική ικανότητά του θα ξεπερνάει τις 100 με 120 μονάδες ετησίως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Τα εν λόγω μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν κερδίσει παγκόσμια προσοχή, αφού χρησιμοποιήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό στις επιχειρήσεις του κατά των Ρώσων εισβολέων, καταστρέφοντας άρματα μάχης και συστήματα πυροβολικού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συμφωνία για την κατασκευή του τουρκικού εργοστασίου έλαβε χώρα τη στιγμή που η στήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία βρίσκεται στον «αέρα», καθώς οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου μπλόκαραν το νέο αμυντικό πακέτο 50 δισ. ευρώ προς το Κίεβο. Ετσι, οι Ουκρανοί φαίνεται πως αναζητούν νέους τρόπους για να προμηθευτούν πυρομαχικά, προκειμένου να αποφύγουν καταστροφικές συνέπειες στο πεδίο της μάχης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter