Αναβολή πέτυχε η ΔΕΗ για την ρήτρα αναπροσαρμογής

Αναβολή πέτυχε η ΔΕΗ για την ρήτρα αναπροσαρμογής

Για τις 6 Ιουλίου πήρε αναβολή από το Πρωτοδικείο Αθήνας η εκδίκαση των συλλογικών αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει καταναλωτικές ενώσεις κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

Νωρίτερα, δόθηκε σκληρή μάχη από τους δικηγόρους προκειμένου η διαδικασία να συνεχιστεί κανονικά και να απορριφθεί το αίτημα της ΔΕΗ για αναβολή.

Διαβάστε επίσης: Ρήτρα αναπροσαρμογής: Mάχη των δικηγόρων για την εκδίκαση των αγωγών καταναλωτικών οργανώσεων

Συγκεκριμένα, αίτημα των δικηγόρων της ΔΕΗ ήταν η αναβολή της δίκης ενόψει της επικείμενης απόφασης μετά από δική τους αίτηση για να κριθεί με το θεσμό της πιλοτικής δίκης το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Άρειο Πάγο.

Στις 14 Ιουνίου θα συνεδριάσει η ειδική επιτροπή του ανώτατου δικαστηρίου για το παραδεκτό του αιτήματος για τη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης.

Οι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων χαρακτήρισαν προσχηματικό και παρελκυστικό το αίτημα αναβολής και επισήμαναν, επικαλούμενοι καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, πως καθημερινά αποστέλλονται αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμη και σε πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Έτσι, ζήτησαν από το δικαστήριο να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να προστατευτούν οι καταναλωτές, με την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα να αναμένεται να βγει αύριο ή μεθαύριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter