Αναδιπλώσεις υποψηφίων στη σκιά του Γιώργου Παπανδρέου

Αναδιπλώσεις υποψηφίων στη σκιά του Γιώργου Παπανδρέου

Με… αναδιπλώσεις στα μετόπισθεν εξελίσσεται σταδιακά η εσωκομματική μάχη υποψηφίων στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την είσοδο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στον εσωκομματικό στίβο για εκλογή νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Από τους επτά υποψηφίους (Νίκος Ανδρουλάκης,  Παύλος Γερουλάνος,  Χάρης Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Λοβέρδος,  Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης) αναμένεται να μείνουν οι έξι, με την αποχώρηση Κεγκέρογλου πιο προφανή (και κατά κάποιον τρόπο εκπεφρασμένη), υπέρ της υποψηφιότητας Παπανδρέου. Όμως, ως το τέλος της εκλογικής διαδικασίας δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη διαφοροποίηση. 

Στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης (21.10.2021) λήγει η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και υπογραφών στήριξής τους προς την  Επιτροπή Δεοντολογία, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής. Νωρίτερα το μεσημέρι, έχει προγραμματίσει  συνάντηση με στενούς του συνεργάτες ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης Βασίλης Κεγκέρογλου για να λάβει τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Κι αυτό, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, που εκτιμά ότι έχουν προκύψει, ύστερα από την συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εκλογική διαδικασία ως υποψηφίου. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου έσπευσε την προηγούμενη ημέρα (Τετάρτη 20.10.2021) να καταθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας  τις  6.837 υπογραφές ενεργών πολιτών, φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής από όλη την Ελλάδα. Ήταν μια κίνηση… πρωθύστερης (οφειλόμενης) αβρότητας, προς όσους τον στήριξαν με την υπογραφή τους,  καθώς είχε δηλώσει ότι εάν και εφόσον έθετε υποψηφιότητα    ο Γιώργος Παπανδρέου θα επανεξέταζε τα δεδομένα.

Ωστόσο, αν και προσώρας κανείς από τους άλλους υποψηφίους δεν εμφανίζεται να  κάνει πίσω, όλα θα κριθούν κατά την επόμενη ημέρα, μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Κι είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι τις  5 Δεκεμβρίου 2021 που έχει ορισθεί ότι θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ (κι αν χρειασθεί Β΄ γύρος στις 12 Δεκεμβρίου)…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter