Αναξιοποίητη η δωρεά 400 θερμαινόμενων σκηνών της αυστριακής κυβέρνησης στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου

Αναξιοποίητη η δωρεά 400 θερμαινόμενων σκηνών της αυστριακής κυβέρνησης στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου

Δεν αξιοποιούν ούτε τις δωρεές. Την ώρα που 7.500 χιλιάδες περίπου αιτούντες άσυλο μετά την πυρκαγιά στη Μόρια βρίσκονται εγκλωβισμένοι και έρμαια των καιρικών συνθηκών στον νέο αυτοσχέδιο καταυλισμό που έχει στηθεί στη Λέσβο, η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε τα απολύτως αναγκαία για να τους προστατεύσει.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η κίνηση πολιτών “Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο” προς τον Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάνο Λογοθέτη, η κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει ακόμη τη δωρεά -από την αυστριακή κυβέρνηση- 400 θερμαινόμενων σκηνών δυναμικότητας 2 χιλιάδων ατόμων και 55 σκηνών επείγουσας ανάγκης.

Τη συγκεκριμένη δωρεά που όπως φαίνεται δεν έχει αξιοποιήσει ακόμη η ελληνική πλευρά, την είχαν ανακοινώσει στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πρασίνων Βέρνερ Κόγκλερ. Κι ενώ στην ανακοίνωση γινόταν σαφές πως μέσα σε μια εβδομάδα η δωρεά -στην οποία συμπεριλαμβάνονταν πακέτα υγιεινής και άλλα εφόδια-, θα μεταφερόταν με δύο μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη από τη Βιέννη στη Λέσβο, περισσότερο από δύο μήνες μετά, οι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε πρόχεριες σκηνές, μέσα στο κρύο και τα λασπόνερα.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Αμέσως μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ στη Μόρια, η Αυστριακή κυβέρνηση δώρισε στην Ελλάδα 400 θερμαινόμενες σκηνές δυναμικότητας 2000 ατόμων και 55 σκηνές επείγουσας ανάγκης για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων – μεταναστών. Απ’ όσο γνωρίζουμε οι σκηνές αυτές δεν έχουν αναπτυχθεί στο νέο καταυλισμό στο Πεδίο Βολής.

Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά και τοποθέτησή τους εν όψει του επερχόμενου χειμώνα. Γνωρίζετε ότι οι υφιστάμενες σκηνές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην υγρασία και το κρύο. Ήδη τις νυχτερινές ώρες η διαβίωση είναι ανυπόφορη. Θεωρούμε ότι οι σκηνές της αυστριακής δωρεάς μπορούν να καλύψουν μέρος των αναγκών των 7500 διαμενόντων, από τους οποίους οι 2500 είναι παιδιά, εν αναμονή της μεταφοράς των ανθρώπων στην ηπειρωτική χώρα, η οποία παραμένει πρώτη προτεραιότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter