Αναχώρηση ανήλικων προσφύγων προς Λουξεμβούργου και Γερμανία

Αναχώρηση ανήλικων προσφύγων προς Λουξεμβούργου και Γερμανία

Αναχώρησαν σήμερα το πρωί οι πρώτοι 12 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες για το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου για μετεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων σε κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Η ομάδα των 12 αποτελείται από ασυνόδευτα παιδιά από τις δομές φιλοξενίας της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου.

Ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου, κ. Steinmetz, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη συνεργασία και το συντονισμό της μετεγκατάστασης των ασυνόδευτων ανηλίκων. Τόνισε πως εγγυάται την ασφάλεια των παιδιών στο Λουξεμβούργο και υπογράμμισε πως είναι περήφανος που η Ελλάδα και το Λουξεμβούργο ξεκίνησαν αυτήν την πρωτοβουλία, που ελπίζει «να προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης που τόσο έχουμε ανάγκη».

Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην Γερμανία οι πρώτοι 58 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι συνολικά θα υποδεχθεί τουλάχιστον 350 παιδιά.

Τα προσφυγόπουλα θα φιλοξενηθούν αρχικά στην Κάτω Σαξονία, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, όπως προβλέπεται από τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ενώ κατόπιν θα ξεκινήσει η κατανομή τους στα διάφορα κρατίδια. Σε αυτή την διαδικασία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μπγιερν Γκρουνεβέλντερ, θα ληφθεί υπ’ όψιν και η εκδήλωση του σχετικού ενδιαφέροντος από διάφορους δήμους και κοινότητες της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η διαδικασία προετοιμασίας των φακέλων είναι χρονοβόρα, καθώς υπάρχουν πολλοί συναρμόδιοι φορείς, οι οποίοι πρέπει να συντονιστούν και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το κάθε παιδί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter