Αναζητείται ακόμη και η «νέα κανονικότητα»

Αναζητείται ακόμη και η «νέα κανονικότητα»

Ενώ οι ζημιές σε όλους τους κλάδους της οικονομικής ζωής της χώρας καθημερινά συσσωρεύονται με ταχύτατους ρυθμούς ο κίνδυνος για ολική κατάρρευση της οικονομίας συνεχώς μεγαλώνει.

Από όλους εκπέμπεται μια κραυγή αγωνίας ταυτόχρονα με τη διαπίστωση ότι μόνο όποιος δεν βλέπει τη μεγάλη εικόνα μπορεί να αισιοδοξεί.

Η ελληνική οικονομία κρατιέται ζωντανή με τεχνητά μέσα και αν δεν υπήρχε η άρση του προγράμματος σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είχε επικρατήσει το χάος.

Οι προβληματισμοί για το μέλλον είναι πάρα πολύ μεγάλοι καθώς οι πόροι που αντέχει η οικονομία να διατεθούν για βοήθεια προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους αν δεν αλλάξουν λογική οι «σοφοί» του Κυριάκου δεν είναι ανεξάντλητοι.

Είναι δυστυχώς δεδομένο ότι η επιστροφή της οικονομίας στα επίπεδα του 2019 δεν θα έρθει παρά μόνο το 2023 και πάλι μόνο αν συντρέξουν οι ευνοϊκότερες συνθήκες.

Η «νέα κανονικότητα» την οποία προπαγανδίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή του 2019. Ειδικά στα εργασιακά θέματα το νομοσχέδιο που ετοιμάζει και αναμένεται να φέρει στη Βουλή για ψήφιση, αλλάζει τελείως προς το χειρότερο το σκηνικό.

Ενας εργασιακός μεσαίωνας έρχεται με δεκάωρα εργασίας και με απλήρωτες υπερωρίες.

Αλλά η κυβέρνηση του Κυριάκου δεν εργάζεται για το κοινό καλό. Εργάζεται σε όλα τα επίπεδα για το συμφέρον των ολίγων και μόνο φίλων της.

Δεν καταφέρνει να οδηγήσει τη χώρα ούτε στη «νέα κανονικότητα» που επαγγέλλεται καθώς είναι πλήρως ανίκανα τα στελέχη της να συνεργαστούν μεταξύ τους καθώς διακατέχονται από αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.

Αυτό οδηγεί στο απόλυτο χάος όχι πλέον την οικονομία αλλά την ελληνική κοινωνία που υπό το καθεστώς του lockdown αλλάζει δραματικά.

Μόνο η δραστική αλλαγή πορείας μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, αλλά η άκρη του τούνελ δεν διακρίνεται. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter