Αναζητείται ελπίς

Αναζητείται ελπίς

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερηφανεύεται ότι έλαβε τα αναγκαία οικονομικά μέτρα για να προστατεύσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους από την κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, οι επιπτώσεις της οποίας είναι μακράν οι βαρύτερες στην Ευρώπη.

Δυστυχώς, όμως, όπως αποδεικνύεται, τα ληφθέντα αυτά μέτρα στέλνουν ανεργία και ύφεση σε ποσοστά που η Ελλάδα δεν είδε ούτε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν τα μνημόνια που έφεραν οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ περιέκοψαν κατά 25% το ΑΕΠ και φτωχοποίησαν τη χώρα. 

Η αποτυχία των μέτρων Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Βρούτση πιστοποιείται καθημερινά από τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων του συνόλου των κλάδων της οικονομίας –εξαιρουμένων βέβαια των σουπερμάρκετ– καθώς οι τζίροι τους μετά την άρση των περιορισμών τείνουν στο μηδέν. Μάλιστα ειδικά στον τουρισμό όπου και αν γυρίσει κανείς στην Ελλάδα αντικρίζει άδεια μαγαζιά και ξενοδοχεία, με μηδαμινές κρατήσεις ακόμη και για τους επόμενους τρεις μήνες. 

Η ολοκληρωτική αποτυχία πιστοποιείται ακόμη και από την απόφαση του πρωθυπουργού να «ξεχάσει» το οικονομικό του επιτελείο και να αναθέσει σε «ομάδα κορυφαίων Ελλήνων οικονομολόγων» τον σχεδιασμό της διάθεσης των 32 δισ. ευρώ. Η συνταγή της απόλυτης προσφυγής σε νέο μνημόνιο.

Οι εν λόγω οικονομολόγοι είναι φανατικοί θιασώτες της ακραιφνούς λιτότητας που οδήγησε στην κρίση του 2009. Είναι αυτοί που εισηγήθηκαν και αναμένεται να επαναλάβουν τις προτάσεις απόλυσης δημόσιων υπαλλήλων, απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας και ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης. Χωρίς σοβαρά μέτρα και με το ευρωπαϊκό πακέτο προσανατολισμένο στην ενίσχυση μιας ολιγομελούς επιχειρηματικής ελίτ, η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι προδιαγεγραμμένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter