Αναζητείται οικονομία

Αναζητείται οικονομία

Επειδή η συνετή διαχείριση στηρίζεται στις σωστές προβλέψεις, μαύρα φίδια άρχισαν να ζώνουν την πλατεία Συντάγματος. Επενδύσεις δεν υπάρχουν παρά μόνο στο φαντασιακό του Αδωνη. Αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας προκύπτουν από την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να παγώσει όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που είχαν μπει σε τροχιά υλοποίησης ή υλοποιούνταν ήδη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Ιανουάριο χτύπησε το πρώτο καμπανάκι, καθώς τα καθαρά έσοδα αστόχησαν κατά 744 εκατ. ευρώ.

Αμέσως χτύπησε και το δεύτερο: 1% η ανάπτυξη το 4ο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και συνολικά στο 1,9 % το 2019. Και μετά ήρθε ο κορονοϊός. Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχτηκε ότι οι επιπτώσεις του σε δύο πολύ σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ναυτιλία και τουρισμό, είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο είχαν εκτιμηθεί.

Και έπεται συνέχεια, καθώς δεκάδες κλάδοι θα πληγούν από την επιδημία που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτη στην Ελλάδα μετά και τις αστοχίες των αρμόδιων υπηρεσιών υγείας.

Ολα αυτά αναμένεται να τινάξουν στον αέρα ολόκληρο το προχειροσχεδιασμένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας καθώς ουδείς στόχος του θα επιτευχθεί. Και τότε αντί να έρθουν τα θετικά μέτρα, θα έρθει χωρίς λόγο τέταρτο μνημόνιο, απλώς γιατί στο υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζουν τι θα πει πρόβλεψη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter