Αναζητείται Ταμείο Ανάπτυξης

Αναζητείται Ταμείο Ανάπτυξης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι «σοφοί» της οικονομολόγοι έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για την όποια διάσωση της ελληνικής οικονομίας στο ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης.

Καθώς δεν λαμβάνουν οποιοδήποτε σοβαρό μέτρο για την προστασία των εργαζομένων και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, το μόνο που σκέπτονται είναι τα όποια δισεκατομμύρια τελικά πάρουν από το περιβόητο αυτό Ταμείο.

Μόνο που αυτό όχι μόνο δεν υπάρχει ακόμη αλλά πολύ δύσκολα θα δημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον καθώς τα προσκόμματα που δημιουργού πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χρειαστούν πολύ χρόνο και διαβουλεύσεις για να ξεπεραστούν.

Και δεν είναι οι πολύ σοβαρές διαφορές για την κατανομή ανά χώρα των κονδυλίων που θα διατεθούν. Οσονούπω προέκυψε και ο Ορμπάν. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας απειλεί με βέτο αν συνδεθεί η χρηματοδότηση με τον σεβασμό του κράτους δικαίου. Κάτι που μέχρι σήμερα θεωρείται απίθανο να το δεχτούν χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Επίσης και η Πολωνία έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη διάταξη.

Ως εκ τούτου τους επόμενους ίσως πολλούς μήνες τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι έλληνες από την Εσπερία.

Μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλάει για άμεση σωτηρία με fake υποσχέσεις μέσω των καλοπληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης.

Δυστυχώς η κρίση καθημερινά βαθαίνει. Και μόνο τις φωτογραφίες από την κεντρική αγορά της Αθήνας να δει κάποιος, καταλαβαίνει που οδηγείται η ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποσείει από πάνω της οποιαδήποτε ευθύνη για την σημερινή κατάσταση σε οικονομία και υγεία και τη ρίχνει στους πολίτες. Δεν προσέξατε επαναλάμβανε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απευθυνόμενος στους πολίτες.

Δεν προσέξαμε στην υγεία, στην οικονομία, τελικά όμως δεν προσέξαμε ποια ακριβώς κυβέρνηση εκλέξαμε τον Ιούλιο του 2019.

Το τούνελ θα είναι μακρύ και σκοτεινό. Η έξοδος δεν φαίνεται και μόνο ο ίδιος ο ελληνικός λαός μπορεί να δώσει τη λύση. Από τους Ευρωπαίους δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καθώς η όποια βοήθεια θα συνοδεύεται από νέα μνημόνια πολύ σκληρότερα από τα προηγούμενα.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter