Αναζητούνται προσδοκίες

Αναζητούνται προσδοκίες

Είναι παγκοίνως γνωστό και αποδεκτό από όλους τους οικονομολόγους, ανεξάρτητα ιδεολογικής ταυτότητας, ότι η οικονομία στηρίζεται στις προσδοκίες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή μας είπε ότι δεν μπορούμε να έχουμε την περίοδο της πανδημίας ιδεολογικές αντιπαραθέσεις καθώς και ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στην απειλή του κορονοϊού.

Μα πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ιδεολογική τοποθέτηση, αναφέροντας ότι όλοι σε αυτή τη χώρα είναι ίσοι απέναντι στον ιό.

Θεωρεί λοιπόν ότι οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι πρόσφυγες, οι πλούσιοι είναι μεταξύ τους ίσοι. Μπορούν να πάνε στους ίδιους γιατρούς, στα ίδια νοσοκομεία, να έχουν την ίδια περίθαλψη. Αραγε μέσα από ποιο φίλτρο βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα;

Θεωρούν όλοι στην κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που περηφανεύεται ότι έχει λάβει, ο επιχειρηματίας είναι ίσος με τον εργαζόμενο που βρίσκεται σε αναστολή σύμβασης και θα λάβει 530 ευρώ για τον Απρίλιο;

Θεωρούν ότι μετά τη λήξη της αναστολής όλοι θα βρεθούν στη θέση τους, με τον ίδιο μισθό και τις ίδιες σχέσεις εργασίας; Γιατί ο πολύς κύριος Βρούτσης έκανε λόγο για ίδιο αριθμό εργαζομένων στις επιχειρήσεις χωρίς επεξηγήσεις.

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει στη Νέα Δημοκρατία ότι η μείωση των μισθών και η αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων έφερε την κρίση του 2008 και επαναλαμβάνουν σήμερα την ίδια πολιτική;

Η οικονομία χρειάζεται για να αναπτυχθεί, θετικές προσδοκίες. Μα που να βρεθούν αυτές σήμερα όταν οι άνεργοι, κάτι που παραδέχτηκαν και οι ίδιοι οι κυβερνώντες, αυξήθηκαν δραματικά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και όταν μειώνουν θεαματικά τους μισθούς στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Δεν καταλαβαίνουν επίσης ότι τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών θα τη βρουν μπροστά τους οι επιχειρηματίες, αυτοί που προσπαθούν να σώσουν σήμερα με τελείως ταξικά μέτρα.

Χρειάζονται περισσότερα μέτρα, όσο πιο γρήγορα γίνεται εστιασμένα στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, των μισθών των εργαζομένων, των συντάξεων για να μπορέσουν να αποκτήσουν θετικές προσδοκίες για το μέλλον.

Αλλά από πού να κρατηθούν όταν ο πρωθυπουργός κάνει ιδεολογικές τοποθετήσεις ζητώντας να μην του γίνεται κριτική και ανακοινώνει παντού μειώσεις, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους πολίτες. Αναστολή Δημοκρατίας δεν υπάρχει. Ολοι θα κριθούν από τις πράξεις τους. Σε μια κοινωνία που σίγουρα δεν θα είναι ίδια με τη σημερινή.

Το σε ποια κατεύθυνση είναι πλέον το ζητούμενο.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter