Αναζητώντας τα δισ. του Ταμείου Aνάκαμψης

Αναζητώντας τα δισ. του Ταμείου Aνάκαμψης

Μέσα στο απόλυτο επικοινωνιακό ψέμα πορεύεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οδηγώντας την ελληνική οικονομία στην καταστροφή.

Ο πρωθυπουργός και οι επί των οικονομικών υπουργοί του υποστηρίζουν ότι με τα χρήματα που κατάφεραν να «αποσπάσουν» από τις Βρυξέλλες είτε σε επιχορηγήσεις είτε σε δάνεια μέσω του περίφημου Ταμείου Ανάκαμψης, θα καταφέρουν να φέρουν την ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Οι πρώτες διθυραμβικές εξαγγελίες των 70+ δισεκατομμυρίων ευρώ πολύ γρήγορα περιορίστηκαν στα €32 δισεκατομμύρια και αυτά σε απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Στο σημείο αυτό αρχίζουν οι δήθεν μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που υποτίθεται ότι έχει καταθέσει έναν ολοκληρωμένο φάκελο για χρηματοδότηση μεγάλων έργων. Κάτι για το οποίο τα στελέχη της Κομισιόν αμφισβητούν καθώς οι ελληνικές υπηρεσίες πιστές στις παλαιότερες πρακτικές τους έχουν στείλει σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά σχέδια ενώ μεταθέτουν τις λεπτομέρειες για αργότερα.

Το έργο αυτό όμως δεν περνάει πλέον από τις Βρυξέλλες. Έχουν μάθει το μάθημά τους μετά τα πολλαπλά παθήματά τους από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μητσοτάκης μάλιστα για να δείξει ότι έρχεται η ανάπτυξη έχει υποστηρίξει ότι «τα χρήματα αυτά θα εκταμιεύονται, τελικά, με όρους, οι οποίοι θα είναι πιο ευέλικτοι από το υφιστάμενο ΕΣΠΑ». Κάτι που είναι παντελώς αναληθές καθώς η Κομισιόν έχει διαμηνύσει στους κυβερνητικούς παράγοντες ότι οι όροι και η διαδικασία θα είναι πολύ πιο σκληροί από το ΕΣΠΑ.

Γίνεται φανερό ότι ο πρωθυπουργός και οι «άριστοι» σύμβουλοί του προσπαθούν να παραπλανήσουν για ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό στην προσπάθειά τους να βρουν το παράθυρο του χρόνου για να κάνουν εκλογές. Γιατί η οικονομία με τις πολιτικές που έχουν θα αργήσει πολύ να δει άσπρη μέρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter