Αναζητώντας τον Έρικ (Looking for Eric) – Η ταινία της εβδομάδας (Trailer)

Αναζητώντας τον Έρικ (Looking for Eric) – Η ταινία της εβδομάδας (Trailer)

Κοινωνική κομεντί διεθνούς συμπαραγωγής 2009 (116). Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς. Πρωταγωνιστούν: Στιβ Έβετς, Στέφανι Μπίσοπ, Ερίκ Καντονά.

O βρετανός μεσήλικας ταχυδρόμος Έρικ βρίσκεται στα πρόθυρα κατάθλιψης. Αναζητώντας δύναμη και λύσεις για το τα αδιέξοδα της ζωής του στρέφεται στο αγαπημένο του ποδοσφαιρικό ίνδαλμα, τον βετεράνο Ερίκ Καντονά.

Όπως ενημερωνόμαστε στην εισαγωγή του απολαυστικού φιλμ «όλα άρχισαν με μια φοβερή πάσα του Ερίκ Καντονά». Ακολουθούν πολύχρωμες φάσεις βγαλμένες από το άλμπουμ της ποδοσφαιρικής μαγείας του Γάλλου που ανακατεύονται με την ασπρόμαυρη ζωή του πιο ταπεινού Έρικ. 

Οι Λόουτς και Λάβερτι μας εκπλήσσουν με την ποιότητα των ποδοσφαιρικών επιλογών τους, βάζοντας τους νόμους της στρογγυλής θεάς σε ρόλο ερμηνευτή της ίδιας της ζωής παραλληλίζοντας τους κανόνες της καθημερινότητας με αυτές του δημοφιλούς παιχνιδιού. Ο καταβεβλημένος ταχυδρόμος κάποια στιγμή αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και αναρωτιέται τι θα έκανε το ίνδαλμα του να βρισκόταν στη θέση του. Ως εκ θαύματος ο Καντονά εμφανίζεται με σάρκα και οστά μπροστά του για να τον συμβουλεύσει. Το σπαρταριστό σεναριακό εύρημα δεν είναι καινούργιο. Όπως ο Γούντι Άλεν είχε ζητήσει συμβουλές επιβίωσης από τον Μπόγκαρτ στο «Play it again Sam», έτσι κι οι συμπαθείς φίλοι και συνάδελφοι του Έρικ σε μια κωμική «τελετή» που πραγματοποιούν κυρίως για να διασκεδάσουν το φίλο τους, δηλώνουν τη λατρεία τους στον Γκάντι, τον Κάστρο, τον Μαντέλα αλλά και τον Σινάτρα ή τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ. Μόνο ο Έρικ παίρνει την υπόθεση στα σοβαρά κι αναφέρει ως πρότυπο του, τον Καντονά. Εκείνος τον ανταμείβει με συμβουλές ζωής από κοντά ενώ του δίνει παράλληλα και τις απαντήσεις στα ερωτήματα του («ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου γκολ;») ενθυμούμενος τα καλά (κύπελλα, νίκες) αλλά και τα κακά (το χτύπημα καράτε στον οπαδό της κερκίδας που τον έβριζε) υπογραμμίζοντας του ότι το highlight από τις ποδοσφαιρικές μέρες του στο Μάντσεστερ δεν ήταν κάποιο γκολ αλλά μια πάσα!

Trailer


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter