Αναζητείται κράτος: Τα συντρίμμια του Antonov είναι ακόμη στο σημείο συντριβής – Επτά μήνες μετά (Photos)

Αναζητείται κράτος: Τα συντρίμμια του Antonov είναι ακόμη στο σημείο συντριβής – Επτά μήνες μετά (Photos)

Σχεδόν οκτώ μήνες έχουν περάσει από τη πτώση του αεροσκάφους Antonov κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας και τα συντρίμμια του δυστυχήματος είναι ακόμη εκεί. Φωτογραφικά ντοκουμέντα έφτασαν στο documentonews.gr αποδεικνύουν το μέγεθος της εγκληματικής αμέλειας ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές ανάμεσα στα παρατημένα αντικείμενα βρίσκονται υπολείμματα επικίνδυνων υλικών, όπως αμίαντος.

Δείτε επίσης: DW: Τα «μυστικά» του Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα και το σερβικό λόμπι των όπλων

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης έχει επιληφθεί της υπόθεσης και έχει ήδη λάβει πόρισμα από την Meridian LTD (Οκτώβριος ’22), ουκρανική εταιρεία η οποία κατείχε το αεροσκάφος. Στις αρχές Ιανουαρίου, η Meridian δια μέσω εταιρείας διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση μελέτη εξυγίανσης του σημείου της συντριβής με τις προτεινόμενες ενέργειες της εγχώριας εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη για την αποκατάσταση του χώρου, όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του voria.gr.

Πέραν όμως των υπολειμμάτων επικίνδυνων υλικών υπάρχουν και άλλα αντικείμενα όπως ρούχα, καπέλα ή οι ρόδες του αεροσκάφους, τα οποία βάσει όσων έχει γράψει το voria.gr θα απομακρυνθούν με ευθύνη της Meridian και σε συνεργασία με άλλες εταιρείες την ευρύτερη περιοχή. Εποπτικό ρόλο σε όλη αυτή την διαδικασία έχει, βέβαια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η οποία έχει διαμηνύσει στο voria.gr πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες απομάκρυνσης, λέγοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος», ενώ καταλήγει πως «δεν υπάρχουν σημαντικά ρυπογόνα υλικά».

Κρίνοντας από τα παραπάνω, αν νοηθεί ως υπόδειγμα διαχείρισης αυτό που συμβαίνει με το Antonov, τότε μοιραία η σκέψη πηγαίνει στην διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, το οποίο έχει αφήσει πίσω του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter