Αναζωπύρωση της πανδημίας στην Αυστραλία: Σε καραντίνα 320.000 κάτοικοι της Μελβούρνης

Αναζωπύρωση της πανδημίας στην Αυστραλία: Σε καραντίνα 320.000 κάτοικοι της Μελβούρνης

Οι αρχές έδωσαν σήμερα εντολή να επιβληθεί lockdown σε 36 προάστια της Μελβούρνης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, μια κίνηση που έρχεται σε αντίθεση με τη χαλάρωση των περιορισμών σε άλλες περιοχές της χώρας.

Από μεσάνυχτα της Τετάρτης, θα επιβληθούν μέτρα παραμονής στο σπίτι, τα πρώτα στη χώρα που θα αφορούν συγκεκριμένα προάστια, σε περίπου 320.000 ανθρώπους, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε συνέντευξη Τύπου. Οι κάτοικοι στα προάστια αυτά θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός κι αν μετακικούνται για λόγους εργασίας, για να πάνε στο σχολείο, να ασκηθούν ή να προμηθευτούν τρόφιμα, για μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων.

Τα καφέ και τα εστιατόρια θα περιοριστούν και πάλι στις υπηρεσίες takeaway, μερικές μόνο εβδομάδες αφού άρχισαν να σερβίρουν σε καθήμενους πελάτες στο πλαίσιο του γενικότερου ‘ανοίγματος’ της οικονομίας της χώρας.

Η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτόριας ζήτησε επίσης όλες οι πτήσεις να εκτρέπονται σε άλλες πολιτείες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εισαγόμενων κρουσμάτων.

«Εάν δεν λάβουμε αυτά τα μέτρα τώρα, θα καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου αντί να επιβάλουμε lockdown σε 10 ταχυδρομικές περιοχές, θα επιβάλλουμε lockdown σε όλες», δήλωσε ο Άντριους σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στους ταχυδρομικούς κώδικες που καλύπτουν 36 προάστια.

«Ο κόσμος θέλει απεγνωσμένα να τελειώσει αυτό, κανείς δεν το θέλει περισσότερο από μένα, αλλά δεν τελειώνει και το να προσποιούμαστε δεν πρόκειται να μας βοηθήσει».

Η επιστροφή lockdown είναι ένα καταστροφικό πισωγύρισμα για την πολιτεία που ζει σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού των 25 εκατ. της χώρας, η οποία θεωρήθηκε ότι υιοθέτησε από έναν από τους πιο αυστηρούς τρόπους επιβολής των μέτρων όταν η Αυστραλία πρωτομπήκε σε lockdown τον Μάρτιο.

Η Βικτόρια καταγράφει διψήφια ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 για κάθε μία από τις προηγούμενες 14 ημέρες, ενώ οι περισσότερες άλλες πολιτείες καταγράφουν μηδενική ή χαμηλή μονοψήφια αύξηση. Η αύξηση στη Βικτόρια έχει οδηγήσει την πανεθνική ημερήσια αύξηση κρουσμάτων στα υψηλότερα επίπεδά της από τον Απρίλιο.

Μέσα σε 24 ώρες έως χθες, Τρίτη, η Βικτόρια ανακοίνωσε 64 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 75 μία ημέρα νωρίτερα. Για λόγους σύγκρισης, η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, και το Κουίνσλαντ, η τρίτη πολυπληθέστερη, δεν ανακοίνωσαν νέα κρούσματα. Συνολικά, η χώρα έχει 104 θανάτους και περίπου 7.800 κρούσματα.

Τα μέτρα περιορισμού έρχονται σε αντίθεση με τις κινήσεις στη Νότια Αυστραλία και το Κουίνσλαντ, που ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για να ανοίξουν τα εσωτερικά σύνορα με την υπόλοιπη χώρα, εκτός της Βικτόριας λόγω του αριθμού των κρουσμάτων εκεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter