Ανδραβίδα: Αγωνία για τους δύο πιλότους του Φάντομ που συνετρίβη στη θάλασσα

Ανδραβίδα: Αγωνία για τους δύο πιλότους του Φάντομ που συνετρίβη στη θάλασσα

Όσο περνούν οι ώρες, λιγοστεύουν οι ελπίδες για να βρεθούν σώοι οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που επέβαιναν στο μοιραίο Φάντομ, το οποίο απογειώθηκε από την πολεμική βάση της Ανδραβίδας και συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας στην θαλάσσια περιοχή του Κατάκολου.

Στο σημείο της πτώσης εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρα τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους αλλά δεν βρέθηκε δυστυχώς κανένα ίχνος από τους δύο πιλότους.

Το θλιβερό σενάριο που θέλει τους δύο πιλότους να μην πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος πριν αυτό συντριβεί στην θάλασσα ενισχύουν δύο παράμετροι.

Η πρώτη σχετίζεται με την μαρτυρία των πιλότων του δεύτερου αεροσκάφους που συμμετείχε στην άσκηση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ότι είδαν φευγαλέα την πτώση του Φάντομ στη θάλασσα αλλά δεν εντόπισαν στην συνέχεια πουθενά τα αλεξίπτωτα με τους δύο συναδέλφους τους.

Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με το χαμηλό ύψος πτήσης των δύο αεροσκαφών – πληροφορίες κάνουν λόγο για λιγότερο από 1.000 πόδια – και με τον μηδαμινό χρόνο αντίδρασης των δύο χειριστών σε πιθανή αιφνίδια βλάβη του αεροσκάφους όπως π.χ. η απώλεια του πηδαλίου.

Ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει τα ανωτέρω είναι η μη ύπαρξη του ειδικού ηχητικού σήματος όταν γίνεται εγκατάλειψη αεροσκάφους, το οποίο προκαλεί συναγερμό και στην συνέχεια βοηθά των εντοπισμό των πιλότων σε περίπτωση που αυτοί έχουν εγκαταλείψει επιτυχώς το αεροσκάφος τους.

Το μεσημέρι της Δευτέρα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας έδωσαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τα συντρίμμια του Φάντομ.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν στα 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας. Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη και όσο περνά η ώρα η ανησυχία εντείνεται για την τύχη των δύο πιλότων.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 Ε/Π ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 Ε/Π S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του ΛΣ, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter