Ανδραβίδα: Τέσσερις φορές ισόβια στον 61χρονο για το τετραπλό φονικό

Ανδραβίδα: Τέσσερις φορές ισόβια στον 61χρονο για το τετραπλό φονικό

To Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών επέβαλε – με ομόφωνη απόφαση- ποινή τετράκις ισόβια στον 61χρονο δράστη της τετραπλής ανθρωποκτονίας στην Ανδραβίδα που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2022.

Η ποινή αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, δίχως αναγνώριση ελαφρυντικού.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συντάχθηκε πλήρως με την Εισαγγελέα της έδρας που απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του 61χρονου, έχοντας προτείνει την ενοχή του για όλες τις πράξεις που κατηγορείται.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών τόνισε χαρακτηριστικά κατά την αγόρευσή ότι «ο κατηγορούμενος έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα και ήθελε να τους εξαφανίσει ως οικογένεια” και με ιδιαίτερη έμφαση είπε πως “είναι εγκληματίας!».

Αναφερόμενη στην σκηνή του εγκλήματος και στον τρόπο δράσης του σημείωσε πως «σκότωσε, πυροβόλησε, έπνιξε, έσυρε σφουγγάρισε και θα συνέχισε να καθαρίζει αλλά στάθηκε άτυχος γιατί ο μικρός χτύπησε την πόρτα, άλλαξε ρούχα, έφυγε για την Πάτρα, έκρυψε τον όπλο και δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία για την εύρεση του όπλου».

Ακόμα, επικαλούμενη όλες τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις που εμπεριέχονταν στη δικογραφία απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί ψυχικής διαταραχής και απώλειας μνήμης, επισημαίνοντας πως ο κατηγορούμενος δεν έχει κανένα ψυχιατρικό ιστορικό και πως υπήρξε αληθής συρροή σε όλες του τις πράξεις, σύμφωνα με το patrisnews.gr.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter