Ανδρέας Γεωργακόπουλος: Το “next big thing” της ελληνικής κολύμβησης

Ανδρέας Γεωργακόπουλος: Το “next big thing” της ελληνικής κολύμβησης

Είναι ένα από τα παιδιά που αξίζει κανείς να… ποντάρει τα λεφτά του. Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος για πολλούς είναι το «next big thing» της Ελληνικής κολύμβησης, αν και ο ίδιος πατώντας πια τα 20 θέλει να πηγαίνει βήμα-βήμα.

Οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει πολλές. Όπως, άλλωστε, οι περισσότεροι κολυμβητές σε πισίνα και θάλασσα. Ο στόχος των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο είναι το μόνο που βρίσκεται στο μυαλό του αυτή τη στιγμή και ίσως αποτελεί το διαβατήριο για το ξεκίνημα ενός μεγάλου ταξιδιού.

– Ανδρέα πότε και πώς ξεκίνησες την κολύμβηση;

– Ξεκίνησα την κολύμβηση στην ηλικία των 7 ετών λόγω του άσθματος μου και αυτό ήταν η αφορμή για να μπει στην καθημερινότητα μου.

– Τι σημαίνει για σένα κολύμβηση;

– Για εμένα η κολύμβηση είναι τρόπος ζωής. Νομίζω αυτό τα λέει όλα!

– Είναι ευνοϊκές οι συνθήκες στην Ελλάδα για έναν κολυμβητή με υψηλούς στόχους;

– Στην Ελλάδα οι συνθήκες δεν είναι τόσο ευνοϊκές για έναν αθλητή με υψηλούς στόχους κυρίως για λόγους οικονομικούς. Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα για όποιον κάνει πρωταθλητισμό που αν λυθεί θα δείτε σπουδαία πράγματα.

– Τι χρειάζεται ένας κολυμβητής για να πετύχει τους στόχους του;

– Για να πετύχει κανείς τους στόχους του χρειάζεται να είναι συγκεντρωμένος στις προπονήσεις εντός αλλά και εκτός νερού, να διαχειρίζεται την ψυχολογία του σε μια κακή στιγμή και την οικονομική υποστήριξη από χορηγούς που αγαπούν τον αθλητισμό. Μόνο έτσι θα λυθούν κάποια σημαντικά προβλήματα, όπως είναι οι προετοιμασίες (βασικό κομμάτι ενός αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό), αθλητικός εξοπλισμός και διάφορα άλλα.

– Συνδυάζεται ο πρωταθλητισμός με σπουδές;

– Κατά τη γνώμη μου, ο πρωταθλητισμός δε συνδυάζεται με τις σπουδές, καθώς δε στο επιτρέπει ο χρόνος αλλά και το ότι πρέπει να είσαι 100% αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις που απαιτεί το άθλημα της κολύμβησης.

– Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι σου;

-Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι η επίτευξη του Ολυμπιακού ορίου και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο το 2021.

Πηγή runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter