Ανδρέας Πάτσης: Το «κανόνι» της Νίκης Βόλου

Ανδρέας Πάτσης: Το «κανόνι» της Νίκης Βόλου

Ο Ανδρέας Πάτσης, πρωταγωνιστής ενός ακόμη σκανδάλου των «αρίστων» της ΝΔ, έγινε γνωστός και στο ποδόσφαιρο με όσα έκανε στον χώρο, με αποκορύφωμα το «κανόνι» της σεζόν 2014-15, που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει άνω κάτω τη Σούπερ Λίγκα 1 και να διαλύσει τη Νίκη Βόλου. Παράλληλα, εκτός από τα χρέη, άφησε στον «αέρα» παίκτες, προπονητές, υπαλλήλους και προμηθευτές.

Η ενασχόληση του Ανδρ. Πάτση με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε με την Ελασσόνα. Το 2012 εκδήλωσε ενδιαφέρον να αγοράσει τον Ηρακλή, αλλά πρόταση δεν κατέθεσε. Νωρίτερα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για ΟΦΗ, Πανιώνιο και Λάρισα. Τελικά κατέληξε στη Νίκη Βόλου που αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική, την οποία ανέβασε μέσα σε δύο σεζόν στη Σούπερ Λίγκα 1. Ομως τα προβλήματα είχαν ήδη ξεκινήσει κι ενόψει λίγκας η Νίκη δεν πήρε αδειοδότηση. Επιπλέον της επιβλήθηκε περιορισμός μεταγραφών. Κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να πάρει την αδειοδότηση, αλλά μεσούσης της σεζόν 2014-15 η ΠΑΕ «βάρεσε κανόνι» και αποχώρησε από το πρωτάθλημα στα μέσα Δεκεμβρίου. Τα χρέη είχαν συσσωρευτεί, ο Πάτσης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και η ομάδα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα ύστερα από 15 αγωνιστικές (2 νίκες, 1 ισοπαλία και 12 ήττες). Ενα πανό αποδοκιμασίας «μάζεψτα και φύγε» αλλά και τα συνθήματα σε βάρος του πρόσφεραν ένα καλό επικοινωνιακό άλλοθι στον μεγαλομέτοχο, που αποφάσισε να αποχωρήσει κάνοντας μάλιστα «ηρωική έξοδο» με μια δακρύβρεχτη συνέντευξη Τύπου (10/10/2014).

«Οταν ειδοποιήθηκα για το πανό στον αγώνα με τον Αστέρα έδωσα εντολή να μην κατέβει για να δουν οι φίλαθλοι την απαξιωτική εικόνα. Αυτή είναι η Νίκη Βόλου, τα 75 εισιτήρια και η προτροπή να φύγω. Από σήμερα δεν υφίσταται Πάτσης για τη Νίκη. Το κεφάλαιο έκλεισε. Πέφτει η αυλαία της παρουσίας του στην ομάδα. Μιας ομάδας που την πήρε στην 8η θέση στη Γ΄ Εθνική και την ανέβασε στη Β΄ Εθνική. Μια ομάδα που ήρθε πρωταθλήτρια στη Β΄ Εθνική σε δύο χρόνια και φιγουράρει στη Σούπερ Λίγκα 1» είχε πει μεταξύ άλλων ο Πάτσης και κατηγόρησε τους ανθρώπους της Νίκης ότι του φόρτωσαν χρέη ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Ακούστηκαν πολλά εκείνη την εποχή για τον νυν βουλευτή. Οτι ήταν «μπροστινός» του Αχιλλέα Μπέου, με τον οποίο ξεκατινιάστηκαν σε ραδιοφωνική εκπομπή, ή ότι είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Γιώργο Τσακογιάννη, τον πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης.

Στις 14/4/15 16 πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας αξίωσαν τα χρήματα που τους οφείλονταν (περίπου 220.000 ευρώ τότε). Οι Γκότοβος, Καρατζάς, Ουέλινγκτον, Γιώτας, Παππάς, Σαμαράς, Χατζής, Φλίγκος, Πουρτουλίδης, Βέρτζος, Ντιμιτρίεβιτς, Ζουλιώτης, Μανουσάκης, Μπακάλης, Ρεπετσάς και Αποστολίδης κατέθεσαν αγωγές. Αρχικά είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κέρδισαν και προχώρησαν σε αγωγές έτσι ώστε να διασφαλίσουν τα λεφτά τους – συνολικού ποσού 220.000 ευρώ. Ζητούσαν τα χρήματα από τρία φυσικά πρόσωπα (καθώς η ΠΑΕ διαλύθηκε): τον μεγαλομέτοχο Ανδρέα Πάτση και τους Αλκη Κουντούρη και Δημήτρη Ιωαννίδη, μέλη της διοίκησης που εμπλέκονταν σε οικονομικά θέματα. Οι ποδοσφαιριστές δικαιώθηκαν πρωτόδικα και ο Πάτσης προχώρησε σε διακανονισμούς έτσι ώστε να ξεπληρώσει με… δόσεις τα οφειλόμενα. Λέγεται ότι ποδοσφαιριστής που είχε λαμβάνειν 90.000 ευρώ έπαιρνε δόση… 300 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα ο Πάτσης άσκησε έφεση, την οποία προς γενική έκπληξη όλων κέρδισε. Αμέσως σταμάτησε να πληρώνει και τα χρωστούμενα… γράφτηκαν στο χιόνι.

Ομως οι περιπέτειες για τον Ανδρ. Πάτση δεν τελειώνουν εδώ. Πριν από ένα μήνα 40-45 πρώην ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου στους οποίους οφείλονται περί τις 500.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν εκ νέου και μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου (ΠΣΑΠΠ) ξεκινούν με νέες αγωγές στην προσπάθεια να μπορέσουν να πάρουν έστω μέρος των οφειλομένων τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter