Andrew Tate: Πώς ο «καυγάς» με την Τούνμπεργκ και μία πίτσα οδήγησαν στη σύλληψη για sex trafficking στη Ρουμανία

Andrew Tate: Πώς ο «καυγάς» με την Τούνμπεργκ και μία πίτσα οδήγησαν στη σύλληψη για sex trafficking στη Ρουμανία

Οι ρουμανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Andrew Tate, του αδερφού του, Tristan και άλλων δύο υπόπτων, για εμπορία ανθρώπων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο πασίγνωστος influencer ο οποίος έχει δημιουργήσει κατά καιρούς σάλο με τις άκρως μισογυνικές απόψεις του, απασχολεί ιδιαίτερα τα διεθνή ΜΜΕ τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πέραν των σχετικών αναρτήσεων στα social media που συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες likes και shares.

Το γαϊτανάκι που οδήγησε τις αρχές στη σύλληψή του ξεκίνησε μέσω ενός… καυγά με την γνωστή Σουηδή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ. Ο εκατομμυριούχος πρώην kick boxer και παίκτης reality show θέλησε να «πικάρει» την Τούνμπεργκ αναρτώντας φωτογραφία με την πολυτελή συλλογή αυτοκινήτων, προχωρώντας σε σχόλια για τις εκπομπές ρύπων. Η απάντηση της 20χρονης έγινε viral στο Twitter, ωστόσο ο Tate δεν έμεινε εκεί…

Αναρτώντας βίντεο στο Twitter με το οποίο στρέφεται κατά της Τούνμπεργκ, προκάλεσε την κινητοποίηση των ρουμανικών αρχών. Στο βίντεο ο Tate «πρόδωσε» την ακριβή τοποθεσία του καθώς την ώρα της… αγόρευσής του έχει μπροστά του ένα κουτί από αλυσίδα γνωστής πιτσαρίας, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί το εν λόγω στοιχείο για να εντοπίσει τα ίχνη του.

Η παρουσία των αδερφών Tate στη Ρουμανία αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τις αρχές της χώρας, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν αναφορές περί δικτύου sex trafficking με εμπλεκόμενο τον 36χρονο influencer και τον 34χρονο αδερφό του. Η Διεύθυνση Διερεύνησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας είχε ήδη βάλει στο στόχαστρό της τον Tate από τον περασμένο Απρίλιο.

«Οι τέσσερις ύποπτοι φαίνεται ότι δημιούργησαν μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό τη στρατολόγηση, τη στέγαση και την εκμετάλλευση γυναικών αναγκάζοντάς τις να δημιουργήσουν πορνογραφικό περιεχόμενο που προορίζεται να προβληθεί σε εξειδικευμένους ιστότοπους έναντι κόστους», σημειώνουν πηγές της ρουμανικής δικαιοσύνης στο BBC.

Η πλευρά του Andrew Tate διατηρεί χαμηλό προφίλ. «Δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες προς το παρόν σχετικά με τις αναφορές ότι έχουν συλληφθεί. Ο Άντριου και ο Τρίσταν Τέιτ τρέφουν τον μέγιστο σεβασμό για τις ρουμανικές αρχές και θα βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο για να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Με αυτόν τον τρόπο, ο μισογύνης εκατομμυριούχος influencer βρέθηκε στα χέρια των αρχών, από έναν διαδικτυακό καυγά με την Γκρέτα Τούνμπεργκ και από ένα κουτί πίτσας. Οι -πολλοί είναι η αλήθεια οπαδοί του ανά τον κόσμο- θεωρούν ότι το κυνήγι των αρχών στον Tate δεν αποτελεί παρά μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την φίμωσή του, καθώς ο 36χρονος έχει εκφράσει αρκετές φορές στο παρελθόν απόψεις που κινούνται στις παρυφές της συνωμοσιολογικής σκέψης, όπως το Matrix, οι Illuminati και τα λοιπά κεφάλαια που απασχολούν τους οπαδούς αυτών των θεωριών…

Όσο για την Γκρέτα Τούνμπεργκ; Υποδέχθηκε με ένα άκρως «βιτριολικό» σχόλιο τις τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση Tate, γράφοντας. «Να τι συμβαίνει όταν δεν ανακυκλώνεις τα κουτιά της πίτσας»…


Ποιος είναι ο Andrew Tate

Ο 36χρονος Βρετανός πρώην επαγγελματίας kickboxer αποφάσισε να αφήσει την επιτυχημένη καριέρα του (όπου του έφερε δυο τίτλους) και να γίνει ευρέως γνωστός, είτε μέσω της παρουσίας του σε reality (όπως το Big Brother του 2012 στην Αγγλία), είτε στη συνέχεια ως influencer στα social media.

Η παρουσία του στα social media διανθίζεται από βίντεο και διαλέξεις με ρητορική μίσους, εκτοξεύοντας ευθέως βολές κατά του φεμινισμού, αλλά και του κινήματος #MeToo.

Οι εμπρηστικές του δηλώσεις έχουν οδηγήσει σε πολλαπλές ποινές από το Twitter και τη Meta (Facebook), ωστόσο η ρητορική του έχει αποφέρει στον κύκλο του αρκετά εκατομμύρια δολάρια αλλά και οπαδούς. Ενδεικτικό είναι πως στο Tik Tok, το όνομά του έχει προβληθεί (μέσω hashtag) πάνω από 12 δισεκατομμύρια φορές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter