Άνδρος: Τα πρώτα λόγια του 15χρονου μετά τον τραυματισμό από ταχύπλοο – Συγκλονίζει η περιγραφή του φίλου του

Άνδρος: Τα πρώτα λόγια του 15χρονου μετά τον τραυματισμό από ταχύπλοο – Συγκλονίζει η περιγραφή του φίλου του

Τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε μαζί με τον 15χρονο φίλο του ο οποίος τραυματίστηκε από ταχύπλοο στα ανοιχτά της Άνδρου, περιέγραψε ο 20χρονος ψαροτουφεκάς στην κάμερα του Star. Ο 20χρονος περιέγραψε το πως εκείνος και ο 15χρονος κατάφεραν να σωθούν από το διερχόμενο ταχύπλοο το βράδυ της Κυριακής, εμφανώς σοκαρισμένος.

«Γιατί μου έκοψαν το χέρι;»

Ο 20χρονος ανέφερε ότι το πρώτο πράγμα που είπε ο 15χρονος τραυματίας φίλος του μετά το συμβάν είναι «γιατί μου έκοψαν το χέρι;». 

«Η μόνη σκέψη που θυμάμαι να κάνω, αφού βρεθήκαμε κάτω από το σκάφος, ήταν ποια στιγμή θα περάσει από πάνω μας η προπέλα να πεθάνουμε, δηλαδή ήταν πολύ τρομακτική η στιγμή. Εμείς ήμασταν σε μια απόσταση 15 – 20 μέτρα από την ακτή και ψαρεύαμε. Είχαμε τη σημαδούρα μας μαζί μας, δεμένη πάνω στον Θοδωρή, σε μια απόσταση 10 μέτρων. Και ενώ ο Θοδωρής έδενε το ψάρι στο σώμα του και κοιτούσε τον βυθό άκουσα τη μηχανή του φουσκωτού και σήκωσα το κεφάλι μου και είδα ένα φουσκωτό να κατευθύνεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα και ήταν σε μια απόσταση 30 με 40 μέτρα.

Άρχισα να φωνάζω με όλη μου τη δύναμη και να κουνάω το δεξί μου χέρι στον αέρα. Δε γίναμε αντιληπτοί από τον χειριστή του σκάφους. Συνέχισε να κατευθύνεται προς τα πάνω μας, δεν άλλαξε πορεία, ούτε μείωσε ταχύτητα και απευθείας έπιασα με το αριστερό μου χέρι το Θοδωρή, που δεν είχε καταλάβει ακόμα ότι έρχεται καταπάνω μας ένα σκάφος. Τον τράβηξα με όλη μου τη δύναμη προς τα δεξιά μου για να απομακρυνθούμε από το σημείο», ανέφερε περιγράφοντας την προσπάθεια που έκανε ώστε να σώσει τον φίλο του, Θοδωρή.

Στη συνέχεια, ο ίδιος προσπάθησε, με όση δύναμη του είχε απομείνει, να κρατήσει τον 15χρονο στην επιφάνεια της θάλασσας, ζητώντας βοήθεια από τον χειριστή του σκάφους ώστε να μεταφέρουν τον τραυματία στην στεριά.

«Δεν κατάλαβα πως συνέβη»

Ο 15χρονος Θοδωρής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα, έχοντας διακομιστεί πρωτίστως στο Κ.Υ Άνδρου. Έπειτα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ.

«Δεν κατάλαβα πως ακριβώς συνέβη. Εγώ και ο φίλος μου βρισκόμασταν στη θάλασσα όταν ξαφνικά πέρασε από πάνω μας το σκάφος. Ο φίλος μου αντέδρασε και με τράβηξε», φέρεται να είπε στους γιατρούς του ΚΑΤ ο νεαρός τραυματίας.

Όσο για τον χειριστή του σκάφους, αρχικά συνελήφθη καθώς είχε ξεπεράσει τα όρια κατανάλωσης αλκόολ, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter