Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Τι είπε για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Τι είπε για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το προωθούμενο από τη ΝΔ νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Εθεσε μάλιστα, δυο προϋποθέσεις που αφορούν στην ανάγκη να υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια και ακαδημαϊκά κριτήρια. Παράλληλα, προσδιόρισε ότι δεν είναι παράνομες οι καταλήψεις στις σχολές των ΑΕΙ, εφόσον ο σύλλογος των φοιτητών τις αποφάσισε με πλειοψηφία. Αυτες τις τοποθετήσεις έκανε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το βράδυ της Τρίτης (One Channel-30.1.2024) .

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί παραλλήλισε φοιτητές που κάνουν κινητοποιήσεις και καταλήψεις με «ληστές» και άσκησε έντονη κριτική στα ΜΜΕ που δεν ανέδειξαν το θέμα. «Ολα έχουν ένα όριο», τόνισε. «Πρώτος εγώ λέω ότι δεν πρέπει να γίνονται καταλήψεις», αλλά όχι να γίνεται ταύτιση με “ληστές”, σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ έκανε την πανεπιστημιακή αστυνομία, σε αντίστιξη με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που για φύλαξη ΑΕΙ με εταιρεία σεκιούριτι και στα εργαστήρια κάμερες. Μάλιστα, σχετικά με τις κυβερνητικές αναφορές περί παράνομων καταλήψεων τόνισε ότι «αν ο σύλλογος φοιτητών αποφασίσει με πλειοψηφία την κατάληψη, αυτή δεν είναι παράνομη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων. «Δεν είναι κακό να γίνουν με γεωγραφικά αλλά και με ακαδημαϊκά κριτήρια. (…)Θα βοηθήσει στον ευγενή ανταγωνισμό . (…) Προτεραιότητα στα δημόσια».

Πρότεινε τον επανασχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη.

Διευκρίνισε μάλιστα τις επιφυλάξεις του για την ψήφιση του προωθούμενου νομοσχεδίου, καθώς όπως είπε μπορεί να φέρει ένα νόμο η ΝΔ που να μην είναι σωστός, όπως έκανε με την επιστολική ψήφο, «που εκμεταλλεύτηκε τη συναίνεση που δώσαμε αρχικά».

Εξαπέλυσε πυρά κατά της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου, που προχώρησε στη ΝΔ. Θύμισε ότι , τον Ιούλιο του 2022, περίοδο που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι Ανεξάρτητες Αρχές κινούνταν για τη διερεύνηση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να αντικαταστήσει τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο και στη θέση του ως προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να βάλει πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Μαξίμου. Είχε προτείνει, όπως τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης την Εύη Χριστοφιλοπούλου να αναλάβει πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων . Με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα στήριζε την επιλογή κατά την ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, οπότε η πρόταση δεν τελεσφόρησε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν ρωτήθηκε, για το νέο κόμμα “μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ” που ετοιμάζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος ήταν καυστικός. Σημείωσε δηκτικά ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Λοβέρδος φτιάχνει κόμμα…

«Ο,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι της ΝΔ δεν θα αποτρέψουν να είναι το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση» στις επόμενες ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Μπάιντεν: Προαναγγέλλει «απάντηση» στην επίθεση με drone στην Ιορδανία

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Στα «σχοινιά» ο Καραμανλής από την κατάθεση και δεύτερου εμπειρογνώμονα

Δώρα Αυγέρη: Η Ελλάδα τελευταία στην Ευρώπη στη χρηματοδότηση λειτουργικών αναγκών των ΑΕΙ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter