Ανδρουλάκης για τα σενάρια «μεταγραφών» στελεχών από το ΠΑΣΟΚ: «Δεν ηγούμαι κόμματος σούπερ-μαρκετ»

Ανδρουλάκης για τα σενάρια «μεταγραφών» στελεχών από το ΠΑΣΟΚ: «Δεν ηγούμαι κόμματος σούπερ-μαρκετ»
Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Στο κέντρο του σκανδάλου των υποκλοπών και μάλιστα σε συνάρτηση με το λογισμικό predator έθεσε το Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για τη στάση του και παράλληλα προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στα χέρια του κρατά και το ήρεμο και ομαλό κλίμα προς τις εκλογές, τον κάλεσε να άρει ως προϊστάμενος της ΕΥΠ το απόρρητο ώστε να μπορέσουν οι αρμόδιοι να ενημερώσουν νόμιμα για τους λόγους της παρακολούθησης του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ.

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει βάθος και δημοσιοποίησε ότι θα κληθούν να μιλήσουν ενώπιον της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Pega για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τα παράνομα λογισμικά όσοι είτε θύματα είτε εμπλεκόμενοι δεν μπόρεσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες στην ελληνική βουλή λόγω του ότι δεν το επέτρεψε η κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα. Προανήγγειλε ότι θα έχει συνάντηση και με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τις κινήσεις αυτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τις προωθεί με δεδομένο ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων συνδέεται έτσι κι αλλιώς με το ζήτημα της Δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών και του κράτους Δικαίου.  Ανέφερε ότι πιστεύει ότι λόγος παρακολούθησής του ήταν τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Στη 3ωρη συνέντευξη, ο Νίκος Ανδρουλάκης χρησιμοποίησε αρκετές φορές αντίστιξη ανάμεσα στον τρόπο που εκείνος πολιτεύεται και στον τρόπο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο παρατήρησε, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στελέχη του Μαξίμου σε… τραπεζώματα από ισχυρούς.

Ηταν αποκαλυπτικά όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση (News247.gr) για το αν υπάρχει σύνδεση του Μεγάρου Μαξίμου με την χρήση του λογισμικού predator . «Το κέντρο είναι εδώ. Είναι κορυφαίο το ζήτημα», είπε. Εξήγησε ότι οι ειδικοί τον ενημέρωσαν για εκβιασμό καθώς αν είχε ενεργοποιήσει το λινκ και μέσω αυτού το predator θα είχαν υλικό από την καθημερινή του προσωπική ζωή. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εδώ δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας αλλά για θέμα που προέκυψε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΕΕ.

Νέα δεδομένα προέκυψαν για το εσωκομματικό τοπίο, έστω πίσω από τις γραμμές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε σε ερώτηση του Documento και Documentonews.gr σχετικά με το ότι αποφεύγει να μιλήσει περί συνεργασιών, και ουσιαστικά επέμεινε ότι θα κρατήσει την ίδια επικοινωνιακή πολιτική να επιμένει σε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, χωρίς να ξεκαθαρίζει πριν από τις κάλπες το θέμα των συμμαχιών. Ετσι, φαίνεται να είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέδρο, ο οποίος ηγείται ατύπως της αντιΣΥΡΙΖΑ (ή φιλοΝΔ) πτέρυγας εσωκομματικά, ο οποίος δημόσια τον κάλεσε μόλις προκηρυχθούν εκλογές να διασαφηνίσει με ποιον θα συνεργαστεί. Μάλιστα, η αναφορά Ανδρουλάκη σε πρόσωπα που εμμένουν στο θέμα αυτό έχει πολλές αναγνώσεις και δεν αφορά μόνο τους αντιπάλους του στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εσωκομματικά στελέχη.

Η ερώτηση του Documento και Documentonews.gr ήταν η εξής: «Μέχρι τώρα αποφεύγετε να απαντήσετε για το ζήτημα των συνεργασιών. Θα αλλάξετε αυτή την τακτική, όταν προκηρυχθούν οι εκλογές; Ήδη, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πρόσφατα μιλώντας στο κανάλι της βουλής ότι με την προκήρυξη των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα των συμμαχιών του, με ποιον θα συνεργαστεί και με ποιον όχι. Προσχωρείτε στην άποψή του για αλλαγή επικοινωνιακής γραμμής περί συνεργασιών άμα τη προκηρύξει των εκλογών;».

Αναφορικά με τα σενάρια περί «μετεγγραφών» στελεχών από το ΠΑΣΟΚ έδωσε απάντηση που έμοιαζε περισσότερο με ευχή παρά με βεβαιότητα μη ύπαρξης τέτοιου ενδεχόμενου: «Δεν ηγούμαι κόμματος σούπερ-μάρκετ. Έχουμε αρχές και ιδεολογία. Δεν μπορούμε να υπηρετούμε το οτιδήποτε με στόχο μια καρέκλα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι μετά τις υποκλοπές, τα predator κλπ., θα δούμε και φαινόμενα αποστασιών. Ήδη υπάρχει η τερατογένεση των παρακολουθήσεων, ας μην δούμε και αυτή την τερατογένεση».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα σταθερότητας για το μέλλον και κάλεσε τον κόσμο σε εκλογική στήριξη για ισχυρή εντολή διακυβέρνησης με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα.

Επίσης, απάντησε στο Documento/Documentonews.gr για την πανεπιστημιακή αστυνομία, σημειώνοντας ότι διαφωνεί με τον τρόπο που επιχειρεί να εφαρμόσει τα της ασφάλειας στα ΑΕΙ και ιδιαίτερα με ένα σώμα που δεν έχει σχέση με το πανεπιστήμιο. Παράλληλα, όμως, επεσήμανε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει το θέμα σαν να μην υπάρχει. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στα πανεπιστήμια από άτομα που δρουν με μη σύννομο τρόπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter