Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε νομοσχέδιο συγκάλυψης και νομιμοποίησης των παράνομων ενεργειών της

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε νομοσχέδιο συγκάλυψης και νομιμοποίησης των παράνομων ενεργειών της

Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή  τη συζήτηση στη βουλή για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Παράλληλα, ανέδειξε  τις αποκαλύψεις που συνεχίζονται σχετικά με τις υποκλοπές και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα πρόσφατα δημοσιεύματα των  New York Times στα οποία αναφέρεται ότι  το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού Predator της εταιρείας Ιntellexa στη Μαδαγασκάρη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διατύπωσε με δηκτικό τρόπο την τακτική συσκότισης της υπόθεσης από τον πρωθυπουργό κι πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνδυασμό με  το νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι «από το “ελάτε να ενημερωθείτε στο αυτί”, μας λέει τώρα ευθέως: “Ελάτε να ενημερωθείτε μετά από τρία χρόνια”».  Μάλιστα, υπογράμμισε την τακτική Μητσοτάκη που, κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει φτάσει στις εθνικές εκλογές χωρίς να έχει μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Πάντως, κατηγόρησε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι συναγωνίζονται μεταξύ τους για το «ποιος είναι χειρότερος στην υπονόμευση των θεσμών».

Η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή για τις υποκλοπές είναι η εξής:

«Ο ελληνικός λαός έγινε θεατής άλλης μιας παράστασης διχόνοιας και τοξικού λόγου από τους δυο συνήθεις πρωταγωνιστές, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Ο πρώτος δίχως ίχνος γενναιότητας καταθέτει ένα νομοσχέδιο συγκάλυψης και εκ των υστέρων νομιμοποίησης των παράνομων ενεργειών της κυβέρνησης του. Από το «ελάτε να ενημερωθείτε στο αυτί», μας λέει τώρα ευθέως: «Ελάτε να ενημερωθείτε μετά από τρία χρόνια».

Κάνει ότι μπορεί για να ξεπεράσει τον κάβο των εθνικών εκλογών χωρίς να έχει μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Όμως οι αποκαλύψεις συνεχίζονται.

Οι New York Times δημοσιεύουν ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator της εταιρείας Ιntellexa στη Μαδαγασκάρη. Μια ευρωπαϊκή χώρα δηλαδή που οφείλει να προστατεύει αταλάντευτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτίθεται ανοίγοντας το δρόμο σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούν τέτοια κακόβουλα λογισμικά σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών τους.

Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα, καλό θα ήταν να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν επί ημερών του εμπλεκόμενη με το predator εταιρεία , που ιδρύθηκε με λίγες χιλιάδες ευρώ, να υπογράφει συμβάσεις εκατομμυρίων με το δημόσιο και μετά ο γιος του υπουργού που τις υπέγραψε, να προσλαμβάνεται εκεί.

Κανείς δεν απαντά καθαρά στα ερωτήματα. Μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον στην υπονόμευση των θεσμών. Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα από αυτό, που του προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Ανδρουλάκης στέλνει τον Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων

Ανδρουλάκης: «Διμέτωπος» αγώνας με επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Νομοσχέδιο για υποκλοπές: Σύσσωμη η αντιπολίτευση υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter