Ανδρουλάκης: Η ποινικοποίηση της πρόσβασης στην άμβλωση είναι κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών

Ανδρουλάκης: Η ποινικοποίηση της πρόσβασης στην άμβλωση είναι κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών

Την κάθετη αντίθεσή του στην απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ εξέφρασε με ένα αιχμηρό πολιτικό σχόλιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Την καταδικάζει απερίφραστα, ως ευθεία επίθεση κατά των δικαιωμάτων του ανθρώπου, και παράλληλα, προειδοποιεί ότι σε μία εποχή που η συντήρηση αντεπιτίθεται, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Με κείμενό του που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνει ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ  που ουσιαστικά ποινικοποιεί την πρόσβαση στην άμβλωση, είναι μία κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών. Μάλιστα τονίζει ότι η νομική απαγόρευση των αμβλώσεων μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών.  Μάλιστα, η ανάρτησή του συνοδεύεται από ένα σκίτσο με το Αγαλμα της Ελευθερίας να κλείνει με τα δυο χέρια τα μάτια του και από πάνω με έντονο χρώμα η λέξη «SHAME».

Το απόγευμα της Παρασκευής (24.6.2022) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έγραψε το εξής κείμενο στο Facebook:
«Η ανατροπή της ιστορικής απόφασης #RoeVsWade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που ουσιαστικά ποινικοποιεί την πρόσβαση στην άμβλωση, είναι μία κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και μία ακόμα δραματική υπενθύμιση ότι σε μία εποχή που η συντήρηση αντεπιτίθεται, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.
Όπως δείχνει η πραγματικότητα και στην Πολωνία, η νομική απαγόρευση των αμβλώσεων δεν είναι μόνο μία κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά θα έχει τραγικά αποτελέσματα αυξάνοντας τους κινδύνους για τη ζωή των γυναικών. #mybodymyright».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter